אבי צפדיה במועדון התרבות של אחוזת בית הכרם בירושלים: "הבחירות שנערכו בלבנון היו הרות גורל, ועתידות לקבוע לאן פניה של לבנון"

אבי צפדיה במועדון התרבות של אחוזת בית הכרם צילום מסר אחד
אבי צפדיה במועדון התרבות של אחוזת בית הכרם צילום מסר אחד

אבי צפדיה, מרצה לענייני המזה"ת, הערבים והאסלאם התארח בשבוע שעבר במועדון התרבות של אחוזת בית-הכרם ועסק בהרחבה במשבר הקשה והעמוק בלבנון, ובניתוח תוצאות הבחירות הדרמטיות שנערכו בחודש שעבר במדינה.

"הבחירות שנערכו בחודש שעבר היו למעשה הרות גורל, ועתידות היו לקבוע לאן פניה של לבנון-האם תישאר מאחז שפוי ומתון כפי שהיתה בעבר, או שמא תיפול לחלוטין לידיים שיעיות פרו-איראניות, ואז למעשה תגשים איראן את שאיפתה הגדולה: ציר שיעי המשתרע ממימי המפרץ הפרסי, דרך עיראק וסוריה ועד לבנון, עם נגיעה במימי הים-התיכון, בואךָ ישראל", סיפר צפדיה לקהל הרב שהשתתף בהרצאה בבית הדיור המוגן.

"בבחירות הללו הצליח למעשה המחנה המתון, המכונה 'מחנה ה-14 במארס', לבלום את המשך התעצמותו של המחנה השיעי, המכונה ה-8 במארס. אמנם המחנה המתון הגדיל את מספר המושבים שלו בפרלמנט, והמחנה השיעי נחלש, אך עדיין כפי הנראה הממשלה החדשה שתקום תהיה קואליציה של מפלגות, שייתכן וגם המפלגות השיעיות תהיינה בתוכה".

צפדיה אומר כי "רק ימים יגידו מי ירכיב את הממשלה ויעמוד בראשה, והאם יעלה בידו להרכיב ממשלה על טהרת הנוצרים הדרוזים והסונים, וללא השיעים". הוא ציין כי עפ"י החוקה בלבנון נשיא המדינה חייב להיות נוצרי-מרוני, ורה"מ מוסלמי סוני. 

אבי צפדיה במועדון התרבות של אחוזת בית הכרם צילום מסר אחד
אבי צפדיה במועדון התרבות של אחוזת בית הכרם צילום מסר אחד

 

צפדיה התייחס בהרצאתו לתהליך המתרחש בשנים האחרונות בו ניכרת התעצמות כוחם של השיעים במדינה, על חשבונם של הנוצרים והסונים.  "בתהליך היסטורי זה משחקת איראן תפקיד חשוב ועיקרי, בעיקר באמצעות תנועת חיזבאללה, המתעצמת הן מבחינת כמויות הנשק, והן מבחינה פוליטית בלבנון. לבנון מצויה במשבר חברתי, כלכלי, ופוליטי עמוק מאוד בארבע השנים האחרונות, מעין שיתוק פוליטי, שמנע הרכבת ממשלה יציבה, ומנע כל אפשרות של טיפול בצרכי האזרחים", אמר.  ההרצאה היתה קולחת ומלווה בתמונות וקטעי וידאו מצולמים שעניינו את קהל המאזינים במקום.