ארבעה רבנים חדשים הוסמכו בבית המדרש לרבנים ע"ש שכטר והצטרפו ל־102 הרבות והרבנים בוגרי שכטר הפועלים בקהילות מסורתיות בארץ ובעולם.

דיקן בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר, הרב אבי נוביס-דויטש "ארבעת הרבנים והרבות החדשים מייצגים את הרוח הפועמת של היהדות הליברלית שגדלה מיום ליום: סובלנית, חלוצית, שוויונית, ואמיצה. מדינת ישראל תצא נשכרת מאנשים כמותם". 

טקס הסמכת רבנים. ארבעת המוסמכים החדשים. מימין: הרבה נאוה ב. מאירסדורף, הרב דני וייננגר, הרב איתן קרול והרבה אמירית רוזן. צילום איתי נדב.
טקס הסמכת רבנים. ארבעת המוסמכים החדשים. מימין: הרבה נאוה ב. מאירסדורף, הרב דני וייננגר, הרב איתן קרול והרבה אמירית רוזן. צילום איתי נדב.

טקס הסמכת הרבנים ה־32 של בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר התקיים בשבוע שעבר. בטקס הוסמכו לרבנות הרבה נאוה ב. מאירסדורף, הרב דני וייננגר, הרב איתן קרול והרבה אמירית רוזן אשר הצטרפו ל־102 הרבות והרבנים בוגרי שכטר שכבר פועלים בקהילות מסורתיות בארץ ובעולם. 

הרבה נאוה ב. מאירסדורף, 32, גדלה במשפחה חרדית לאומית. בתקופה שבה התגוררה בארצות הברית היא גילתה את היהדות הליברלית, וכשחזרה לישראל חיפשה את הדרך הנכונה להשתלב בעולם היהודי, הגיעה לבית המדרש לרבנים ע"ש שכטר בירושלים והחליטה ללמוד לקראת הסמכה לרבנות לצד לימודיה לתואר שני במכון שכטר. היא נשואה לרב ירח מאירסדורף שהוסמך גם הוא בבית המדרש לרבנים וביחד הם הקימו וכיום מנהלים את המניין השוויוני בעין כרם, קהילה שמפגישה את התושבים בשבתות ובחגים ללימוד תורה ותפילות משותפות. נוסף על כך, היא מלמדת בנתיב – המרכז הלאומי לזהות ולגיור, ששם היא מלווה חיילים בתהליך הגיור.

הרב דני וייננגר, 30, נולד בארה"ב וגדל בעולם הקונסרבטיבי הציוני בניו יורק. על אף שלא תמיד שמר על אורח חיים דתי, מאז ומתמיד עסק בעבודה קהילתית והתמחה בבתי כנסת, בהם בית כנסת בוושינגטון הבירה. לפני כעשור הוא עלה לארץ, שירת בצבא, עבד כמדריך במכון הרטמן ולאחר מכן כראש בית מדרש בתוכנית הקדם צבאית שלהם. "את ההשראה לדרך שבחרתי קיבלתי מאחי שמכהן בתור רב במינסוטה. לפני תשע שנים יצאתי לחופשה מהצבא והגעתי לניו יורק לבקר את המשפחה. באותה תקופה לא שמרתי מצוות אבל כשראיתי את העבודה הקהילתית של אחי הרגשתי מעין 'הארה', והבנתי שזו הדרך הנכונה בשבילי". כיום דני הוא רב של התוכנית "כיוונים" ששם הוא עובד עם חו"לניקים צעירים, עובד במעבדת חינוך 'מקום' של הסוכנות היהודית, ונשוי לאשתו שאותה הכיר בישראל ונישא לה בזמן משבר הקורונה.

הרב איתן קרול, 49, גדל בבית חילוני בתל אביב, ובגיל 13 התחיל להתקרב לדת. לאחר הצבא נסע להדריך במחנה קיץ בארה"ב, ושם הוא גילה את התנועה הרפורמית ואת היהדות הליברלית. כשחזר לארץ הוא הצטרף לקהילת בית דניאל בתל אביב. הוא בעל תואר שני בהתפתחות הילד ועבד כמורה ויועץ במערכת החינוך. הוא הומוסקסואל מוצהר ואב יחידני לילד בן חמש, גר בשכונת עזרא בתל אביב, ומנהל בביתו את הקהילה הדתית המעורבת שהקים "הבית בגדישתא". "ביתי הפך למקום המחבק את אלו שהדת מדירה אותם: משפחות גאות, אימהות יחידניות וחד־הוריות, אנשים ללא משפחה שמעוניינים לחזק את זיקתם ליהדות".

הרבה אמירית רוזן, 39, נולדה באירלנד, שם שימש אביה הרב הראשי של אירלנד, ועלתה לארץ כשהייתה בת שלוש: "גדלתי בבית רבני אורתודוקסי שמחויב לצדק חברתי כשליחות דתית, וחונכתי לקדם שיח בין־דתי כדרך להתמודד עם הבערות והסטריאוטיפים כלפי אנשים מדתות ומוצאים שונים. מתוך השליחות הדתית לצדק חברתי ותיקון עולם משפחתי ואני אימצנו אורח חיים טבעוני. מרחב ההשפעה המגוון שניתן לי לצד מפגש עם קהילה מלומדת, מחויבת לצדק חברתי, להגנת הסביבה ולשיקומה, היא אשר גרמה לי להרגיש את החזון, המעוף ומרחב העשייה הקהילתי האדיר של פוטנציאל התפקיד הרבני". כיום אמירית היא רבת קהילת מורשת אברהם בארמון הנציב, ירושלים, שאותה היא מובילה עם אישהּ הרב דוד גודמן.

לדברי הרב אבי נוביס־דויטש, דיקן בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר, "ארבעת הרבנים והרבות החדשים שהסמכנו זה עתה, מייצגים את הרוח הפועמת של היהדות הליברלית שגדלה מיום ליום: סובלנית, חלוצית, שוויונית, ואמיצה. המסע היהודי הרוחני שהם עברו בבית המדרש הוא ייחודי לאין כמותו. כולם באו מעולמות שונים ומצאו בית אצלנו, הם הקימו בתים רוחניים וקהילתיים שאותם הם מובילים בדרכם האצילה, כל אחד ואחת מהם מעורר השראה וכולי תקווה שעוד רבים כמוהם יעברו בשורותינו בשנים הקרובות. מדינת ישראל תצא נשכרת מאנשים כמותם". 

בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר פועל משנת 1984 למען קידום שיח הזהות היהודית בחברה בישראל ולמען טיפוח הקשר החיובי ליהדות סובלנית ושוויונית. הוא מציע לקהל הרחב מגוון תוכניות לימוד והכשרה. עד כה הסמיך בית המדרש 106 רבות ורבנים המשמשים מנהיגים, מתווכים ותומכים בקהילות וביחידים המעוניינים לחזק את זיקתם לזהות היהודית.