מינוי חדש באגודה לבריאות הציבור: דר' דן בראל מנהל המעבדות החדש למיקרוביולוגיה של מזון ומים באגודה לבריאות הציבור. ד"ר בראל הוא מיקרוביולוג, בעל ניסיון רב של עשרות שנים בתחום מזהמי המזון על כל היבטיהם במעבדה, בהסעדה ובתעשייה.
לאחר סיום לימודיו באוניברסיטת בר-אילן החל דר' בראל לעבוד במעבדות לבריאות הציבור של משרד הבריאות ובהמשך עמד בראש המעבדות למיקרוביולוגיה של מזון במכון התקנים הישראלי ובמעבדות שאלתיאל. בנוסף שימש מנהל אבטחת איכות במפעל גלידות נסטלה ובקייטרינג באבריא. לדר' בראל ניסיון רב גם בתחום מניעת סיכוני המזהמים ויעוץ בכל נושאי בטיחות המזון בעולם ההסעדה בעקבות פעילותו ארוכת השנים כמנהל המקצועי של חברת ביו קאר יועצי בטיחות מזון.
מנכ"לית האגודה לבריאות הציבור, עוה"ד יסמין נחום מסרה: "אנו שמחים ומברכים על הצטרפותו של ד"ר דן בראל, מומחה מהשורה הראשונה למיקרוביולוגיה של מזון ומים לצוות האגודה. נושא איכות המזון והמים שאנו צורכים הוא נדבך חשוב בפעילות האגודה לבריאות הציבור ששמה לנגד עיניה את בריאות הגוף והנפש של כלל אזרחי ישראל".
האגודה לבריאות הציבור פועלת בכ- 45 סניפים ברחבי הארץ ומעסיקה צוות מיומן ומקצועי הכולל למעלה מאלף עובדים. האגודה עובדת בשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות, קופות החולים ומשרדי הממשלה השונים. היא שמה לה למטרה לקדם את בריאות הגוף והנפש של אזרחי ישראל ובכך לשפר את איכות חיי כלל האוכלוסייה במגוון נושאים: טיפול בכלל ההתמכרויות, בדיקות של איכות המזון והשתיה בחברות, בצבא, במשרדים, מסעדות ועוד. האגודה מקדמת בריאות אצל הגיל הרך וילדים, מעניקה שירותי שיקום לאנשים עם מוגבלויות, דואגת לבריאות הנפש ועוד.