האיחוד האירופי מוביל קמפיין בתחום חקלאות ברת קיימא, במיוחד בגידול תפוחים וקיווי. יוזמה זו מציינת את ההתחייבות של האיחוד האירופי על שיטות חקלאות ידידותיות לסביבה, תוך הדגשת היתרונות האקולוגיים וחינוך ציבור הצרכנים בנוגע ליתרונות של בחירת פריות אירופיים שגודלו באופן בר קיימא.
עובדות מרתקות לגבי שיטות ברות קיימא אשר בשימוש ע”י מגדלי תפוחים וקיווי אירופאים:
- ניהול מזיקים מוטמע: הפחתת שימוש בהדברה כימיקלית ע”י שילוב טורפים טבעיים ורוטציית גידול.
- טכניקות חקלאות אורגנית: איסור חומרי הדברה ודשנים במטרה לשפר את בריאות הקרקע והמגוון הביולוגי.
- מקורות אנרגיה מתחדשת: אימוץ מוקורות אנרגיה סולרית, אאולית וביומסה בכדי להפחית את טביעת הרגל הפחמנית.
פרקטיקות אלו מעניקות שלל יתרונות כגון:
- שימוש ירוד בחומרי הדברה
- שימור מים
- מגוון ביולוגי מועשר
- בריאות קרקע משופרת
הקמפיין “גינת אירופה”, במימון משותף של האיחוד האירופי, שמה לה כמטרה להעלות את מודעות ציבור הצרכנים בישראל לגבי קיווי אירופי מיוון ותפוחים מפולין ובמקביל להגביר את נוכחותם בשוק. המיזם שואף להעלות את הייצוא של פירות אלה לאזור תוך כדי הדגשת האיכות יוצאת הדופן, נהלי הבטיחות הנוקשים והיתרונות התזונתיים שלהם.
ע"י בחירה בתוצרת ברת קיימא זאת ציבור הצרכנים תומכים בשיטות חקלאות ידידותיות לסביבה, תורמים בהפחתת טביעת הרגל הפחמנית ומקדמים מגוון ביולוגי עשיר ובריאות קרקע טובה.
זוכי הקמפיין: הקואופרטיב החקלאי של נאפולי אגריניו יוון “אס נאאפוליס" ואיגוד מפיצי הפירות והירקות הפולני "פרוט יוניון.
האיחוד האירופי הוא איחוד כלכלי ופוליטי מיוחד במינו בין 27 מדינות אירופיות. האיחוד האירופי מחויב כלפי צמיחה ברת קיימא ואוסף המדיניויות שלו מכוון להבטיח ביטחון תזונתי, קיימות סביבתית ופיתוח אזורים כפריים במימון משותף של האיחוד האירופי.
האיחוד האירופי תומך בקמפיינים המקדמים מוצרים חקלאיים. באיכות גבוהה והמיזם עצמו במימון משותף של האיחוד האירופי. עם זאת מהאיחוד האירופי מבקשים להדגיש כי האמור בידיעה זו לא משקפות בהכרח את אלה של האיחוד האירופי או של הסוכנות האירופית למחקר REA . הן האיחוד האירופי והן הרשות בעלת הסמכות לא ייחשבו כאחראיים עליהם.