ההמלצות שיהפכו לכם את לגימת היין לחוויה בחג הפסח

כרמית אהרנרייך יקבי ירושלים שתיית היין (4)

רגע לפני ליל הסדר, בו נשב בחיק המשפחה, נקרא הגדה ונשיר יחד, מספר טיפים חשובים של כרמית אהרנרייך מ״יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית״ שישדרגו את שתיית היין.

אז מה הטיפים החשובים שלך לקראת חג הפסח?
כמי שחיה את עולם היין שנים רבות, אני נשאלת לא אחת ובעיקר לפני חגים, על התאמת יינות לארוחת החג, ומה המלצתי. באופן מיידי כמעט נשלפת האמירה -הלבן לדגים, האדום לבשרים. אך, תהיה זו הכללה גורפת ולא תמיד מדויקת,  למרות שאני מאמינה שכללים נקבעו כדי להדריך צרכני יין אשר  נמצאים בתחילת דרכם בעולם היין ולתת להם קווים מנחים שיסייעו בקבלת החלטה. בסוף, מה שקובע, הוא הטעם האישי של כל אחת ואחד.  לטעמי, היין והמנה אשר לצדה מוגש, צריכים להשלים טעמים ולייצר הרמוניה ולא להאפיל האחד על השני.

 איזה יין נלגום לצד מנות ראשונות?
מנות ראשונות זהו שם כולל למגוון מנות, טעמים וסוגים. מנה . ראשונה יכולה להיות קרפצ'יו בטעמים עדינים, סביצ'ה דג בעל טעמים מודגשים, מאפה בשר עדין, או מנת חריימה מסורתית פיקנטית. לצד מנה ראשונה הייתי בוחרת ללגום יין רוזה איכותי יבש,  פירותי, בעל טעמים עדינים או יין סוביניון בלאן חד ומרענן.

ובעיקריות?
כקרניבורית מובהקת הצורכת בעיקר מנות העשויות מבשר בקר, קיים מגוון רחב של יינות שאיתם אני בוחרת ללוות את המנה העיקרית,  בדרך כלל יהיו אלו יינות אדומים, בעלי גוף מלא, אשר משלימים את טעמי הבשר ויוצרים (לי) הרמוניה נפלאה בפה.

איזה בקבוק יפתחו בסעודת החג במשפחת אהרנרייך?
בסעודת החג הקרבה אבחר לפתוח בקבוק ווינדמיל פרוג'קט קברנה סוביניון כרם יחידני, יין בעל גוף מלא , צבע עמוק וניחוחות נפלאים של פירות יער.

כרמית אהרנרייך מ״יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית״

באיזה טמפ׳ נכון לשתות יין?
יין לבן ורוזה רצוי לשתות קר – בטמפ׳ של 8-10 מעלות יין אדום-הדבר הראשון שרבים אומרים בשלוף הוא ״בטמפרטורת החדר״. אך מהי טמפרטורת חדר? אם החדר חם בחודשי הקיץ או קפוא בחודשי החורף לכן, המלצתי היא לשתות יין אדום בטמפ׳ של 18-20 מעלות, שהיא לא קרה מדי ולא חמה מדי.

מהי הכוס האידיאלית ללגימת יין?
אני משתמשת כדרך קבע בכוס הקלאסית – גדולה יותר בה ניתן לערסל את היין, לפתוח את הקסמים הטמונים בו ולקבל מגוון של טעמים וניחוחות.

אני רוצה לאחל לכל בית ישראל חג חירות שמח. מי ייתן וחג נפלא זה יביא עימו פריחה, התחדשות, צמיחה ושמחה רבה לכולנו. שנדע ליהנות מהחג בחיק המשפחה, גם כי זה הכי כיף וגם מכיוון שזו עוד סיבה ללגום ביחד יינות משובחים.

כרמית אהרנרייך, סמנכ"לית השיווק של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, למעלה מ 30 שנה בענף היין בישראל. ניתן לטעום מהיינות של יקבי ירושלים במרכז המבקרים של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית , הממוקם בטחנת הרוח המפורסמת של מונטיפיורי, בשכונת משכננות שאננים הפתוחה לציבור הרחב.