עיריית ירושלים ומדינת ישראל חתמו על הסכם להעברת הפסולת העירונית למתקן ההשבה הראשון מסוגו בישראל. מדובר במתקן הראשון בישראל להשבת האנרגיה מפסולת בשיטת PPP באזור השומרוני הטוב ובכך תצטרף עיריית ירושלים לערי הבירה באירופה המטפלות בפסולת שלהן בצורה סביבתית ומתקדמת.
המתקן יקודם בטכנולוגיות חדישות למיון והשבת אנרגיה כאשר חלק ניכר מהפסולת תועבר למחזור ומהפסולת השאריתית תנוצל האנרגיה שבפסולת לייצור חשמל. המתקן יפעל בתנאים הסביבתיים המחמירים ביותר כפי שנהוג בערי אירופה, כאשר תנאי להקמתו יהיה ביצוע בדיקה סביבתית מעמיקה לבחינת ההשפעות הסביבתיות והבריאותיות הפוטנציאליות ודרכי הטיפול בהן.
המתקן, שהפעלתו תחל בעוד כ-5 שנים, יחליף את הקמתה של מטמנה שכבר אושרה באתר המיחזור ה"שומרוני הטוב", ובכך יימנעו מפגעים סביבתיים משמעותיים. פרויקט זה יעשה בשיתוף עם חברות בין-לאומיות, מהמובילות בתחום השבת אנרגיה, בעלות הקמה כוללת משוערת של מעל למיליארד ₪.
החשב הכללי, יהלי רוטנברג: "מדובר במתקן הראשון בישראל שיהפוך פסולת לאנרגיה בהיקף משמעותי, יגביר את המחזור יצמצם משמעותית את היקף ההטמנה ויקרב את ישראל לרמה העולמית בתחום הטיפול בפסולת. חתימת ההסכם מהווה אבן דרך נוספת בשיתוף הפעולה בין אגף החשב הכללי לעיריית ירושלים שהניב פרויקטים טובים ומוצלחים כמו הרכבת הקלה וכביש 16".
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: המתקן החדש עתיד לשנות את פני טיפול הפסולת בישראל ובירושלים בפרט. חשוב להדגיש, התכנית לא תצא אל הפועל ללא תסקיר שיבחן את ההשפעות הסביבתיות והבריאותיות, בדיקת כל האספקטים הסביבתיים הנדרשים".