
חג המוסיקה הישראלית ה-25, ביוזמת משרד התרבות והספורט, יתקיים בין התאריכים 28 בספטמבר – 3 באוקוטובר 2022 . גם בירושלים החגיגה תתקיים במספר מוקדים. הכניסה לכל האירועים – ללא תשלום.
28.9 – ירושלים – משכנות שאננים – 16:30 – המרכז למוסיקה ירושלים:
צירופים
טריו קנים
אבוב – הילה צברי פלג
קלרינט – אורית אורבך
בסון – עוזי שלו
נגן אורח:
חליל – ליאור איתן
תיאודור הולדהיים: צירופים – שבע אינבנציות לאבוב, קלרינט ובסון (1979)
אהרון חרל"פ: בגטלות – לאבוב, קלרינט ובסון (2021)
בתיה פרנקלך: טריו לאבוב, קלרינט ובסון ( 2022 – בכורה)
אייל באט: Hors D'oeuvre (שתי מנות ראשונות) לאבוב, קלרינט ובסון (1988)
יחזקאל בראון: אגדת האביב – לחליל, אבוב, קלרינט ובסון (1951)
מחול פתיחה (וסיום) | דו-שיח | גנוני-חן | שמחת האביב | לילה | מחול גמלי-שלמה | הצבעוני
התכנית צירופים צועדת לאורך ציר הזמן, החל מאגדת האביב של יחזקאל בראון משנות החמישים, דרך צירופים של תיאודור הולדהיים, המשך ביצירתו של אהרון חרל"פ בגטלות , ועד יצירותיהם של אייל באט, שתי מנות ראשונות ושל המלחינה הצעירה, בתיה פרנקלך, שיצירתה נכתבה במיוחד עבור קונצרט זה.
המשותף לכל היצירות, שכולן מתארות טבע, החל מיצירות של מוסיקה שימושית שנוצרה בקיבוצים, וכלה ביצירות רעננות שזה עתה נכתבו.
28.9 – ירושלים – 18:00 – המפעל
Hard Rock Shock
תזמורת הרחוב הירושלמית
מנהל מוסיקלי – עידו שפיטלניק
מנצח – מעיין פרנקו
מרק קופיטמן: Music for Nine (2001) 18'
שחר רגב: Twelve Tribes (2021) 7'
אודי פרלמן: Kishkush (2022) 8'
ארי בן שבתאי: Hard Rock Shock (2001) 11'
ארז אבירם: Did I Stutter 5'
לכבוד חג המוסיקה הישראלית, תבצע תזמורת הרחוב הירושלמית קונצרט מוסיקה עכשווית ב"מפעל" בירושלים. התזמורת, באנסמבל של 17 נגנים ונגניות, תבצע חמש יצירות להרכבים משתנים פרי עטם של מלחינים ומלחינות שפעלו בירושלים – משועלי קרבות ותיקים ומוערכים ועד הקולות העכשוויים הצומחים והבולטים בעולם הקלאסי העכשווי (לצלילי הקופה הרושמת של הבר, העשויים להתפרץ אל הקונצרט במופע אורח). תזמורת הרחוב הירושלמית היא תזמורת קאמרית מקצועית הפועלת לחשיפת המוסיקה הקלאסית לקהלים חדשים על ידי נגינה בחללים לא קונבנציונליים ובמקומות ציבוריים.
המופע יעלה ב"מִפְעָל" – מרכז אמנות ותרבות אלטרנטיבי בלב ירושלים, חלל שהוא יצירת אמנות בפני עצמו המתפקד כהיכל הופעות לא פורמלי בו פועלים ללא הפרדה בר, סטודיו לאומנים וחללי תצוגה.
28.9 – ירושלים – תיאטרון ירושלים 20:30 – אולם הנרי קראון
מצמוץ אחד והכל השתנה
התזמורת הסימפונית ירושלים
מנהל מוסיקלי – סטיבן סלואן (ארה"ב/ישראל)
מנצח – נעם צור
חיה צ'רנובין: Once I Blinked and Nothing was the Same (2015) 4'
ינעם ליף: ממראות עיר האבן – סימפוניה מס' 2 (1995) 20'
סמיר עודה-תמימי: XYLO 11'
חיה צ'רנובין: Once I Blinked and Nothing was the Same 4'
יחזקאל בראון: דיברטימנטו (2006/1961) 20'
ארבעה מחשובי המלחינים שלנו מנוגנים על הבמה הערב בקונצרט הפתיחה של החג, ארבעה עולמות שונים ויחודיים של כתיבה סימפונית המתייחסת למקומי ולאוניברסלי כאחד. יחזקאל בראון שהשנה ימלאו 100 להולדתו הוא מהמלחינים הישראלים האהובים ביותר, והמוסיקה שלו היא בעלת שטף אורגני ומלודיוּת שופעת וטבעית. הסימפוניה השנייה של ינעם ליף ממראות עיר האבן – שנכתבה עבור תזמורת ירושלים ב 1995 – היא קומפוזיציה שלמה ומהודקת שמשלבת לתוכה כמה מהעולמות ההופכיים של העיר ירושלים: שירתה של המשוררת זלדה, המוסיקה של יהודי אתיופיה, והירושלמי מכל – ספר ישעיהו. סמיר עוֹדה-תמימי הוא קול מקורי ומרתק וביצירתו הסימפונית האחרונה XYLO – שנכתבה לרגל 200 שנה לתזמורת הקונצרטהאוס בברלין – הוא הופך את התזמורת עצמה לכלי נקישה ומאתגר את התפיסה של מהי התזמורת, לא רק כגוף של מוסיקאים אלא ככלי נגינה בפני עצמו. חיה צ׳רנובין היא מהמלחינות החשובות בעולם כיום, והמוסיקה שלה פונה לנימים האינטימיים והעדינים ביותר של רגש אנושי ותנודה נפשית. יצירתה הקצרה היא מיניאטורה תזמורתית: מעין סתירה מובנית בין גודל הגוף המנגן למשך הזמן של היצירה, ובגלל אופן כתיבתה היא שונה בכל ביצוע חי. לכן – אחרי מצמוץ אחד, הרף עין, העולם המוסיקלי שנגלה לעינינו ואזנינו יהיה שונה מן הקצה אל הקצה, וכך גם החוויה האישית של כל מאזינה ומאזין.
חגיגה מוסיקלית של עשרות קונצרטים ומופעים המשלבים בין ישן לחדש, בין מזרח למערב, בין קלאסיקות לבכורות – כולם על טהרת המוסיקה הישראלית. מיטב המלחינות והמלחינים, המבצעים והמבצעות, היוצרות והיוצרים, התזמורות, האנסמבלים והמקהלות יציגו בפני הקהל קשת רחבה וצבעונית של עשייה מוסיקלית ישראלית.
תכנית הפסטיבל השנה מציגה תמונה רחבה ומגוונת של המוסיקה הישראלית האמנותית על כל גווניה: לצד יצירות של האבות המייסדים של המוסיקה הישראלית כמו יחזקאל בראון וצבי אבני, יבוצעו יצירותיהן של מלחינות צעירות בינהן כרמל קוריאל ובתיה פרנקלך. לצד תכנית של תזמורת מזרח-מערב – שביססה את עצמה כאחד הגופים המעניינים ביותר בסצנה המוסיקלית במרחב שלנו – נשמע את מקהלת גיא בן הינום, קולקטיב מוסיקלי צעיר שפיתח אפיקים חדשים של הבעה מוסיקלית בשפה העברית,
ולצד תזמורות ותיקות כמו התזמורת הסימפונית חיפה והקאמרטה ירושלים ינגנו הרכבים צעירים כמו תזמורת הרחוב הירושלמית, הרכב שמאתגר את התפיסות הקיימות של הצגת מוסיקה בפני קהל.

השנה מנהל אמנותית את הפסטיבל יובל צורן, שמחליף את פרופ' עודד זהבי שניהל את הפסטיבל בארבע השנים האחרונות.
"כבוד גדול עבורי לקחת על עצמי את תפקיד המנהל המוסיקלי של החג בהגיעו לשנתו העשרים וחמש – חצי יובל", אומר יובל צורן, מנהלו האמנותי החדש של חג המוסיקה. "אחרי פעמים רבות שבהן הופעתי במסגרת החג כמנצח, זו הזדמנות עבורי להוביל את החג בשנים הקרובות מהצד האוצרותי, לחשוף את הקהל שלנו לעשייה העשירה והמגוונת כל כך שמתקיימת בישראל ולתת במה למלחינות ומלחינים, למבצעים ולמבצעות, ליוצרות וליוצרים ולגופים השונים שיחד מרכיבים את השלם הגדול מסך חלקיו – את המוסיקה הישראלית".
בחג תתארח השנה גם תזמורת ירושלים מזרח־מערב: אחד מהגופים המעניינים בסצנה ובמרחב כולו, גוף שמנסח ומגדיר מחדש את הסאונד הישראלי – לבנטיני בסדרה של שיתופי פעולה פורצי דרך. בנוסף יציף החג לתודעה מלחינות ומלחינים שנשכחו מעט, כמו מרי אבן אור, מהמלחינות המעניינות והמקוריות שפעלו כאן. החג יארח השנה את שני ההרכבים הבולטים בארץ של מוסיקה עכשווית: אנסמבל מיתר ואנסמבל המאה ה21,שנותנים תמונה עדכנית וחיה של העשייה של מלחינות ומלחינים ישראלים בעת הנוכחית ושל הנושאים המעסיקים אותם.
שר התרבות והספורט, חילי טרופר: "אני גאה לפתוח את שבוע חג המוסיקה הישראלית בשנתו ה-25! אני שמח שחג המוסיקה הישראלית השנה ייחגג על הבימות. אני מזמין את כל החברה הישראלית להנות מהשבוע החגיגי הזה, שכולו טהרת המוזיקה הישראלית. השנה נבחרו האמניות והאמנים הנפלאים לחלוק כבוד לאדריכלי המורשת של הקלאסיקות הישראליות עם עיבודים ובכורות של יצירות חדשות, שימלאו את אולמות הקונצרטים עם מופעים מיוחדים ברחבי הארץ וללא תשלום. יהיו כאן על הבמה הופעות שמשלבות ישן וחדש, מזרח ומערב , קלאסיקות ישראליות אהובות ובכורות ישראליות. יש במוסיקה כח רב וכמה טוב שאנחנו חלק מזה. משרד התרבות והספורט ימשיך לתמוך ולעודד את תחום המוסיקה על כל גווניו".
מנהל אמנותי: יובל צורן | מנהל אדמיניסטרטיבי: איתן פאר | הפקה: בנדה הפקות
הכניסה בהרשמה מראש – ללא תשלום. באתר: https://eventbuzz.co.il/producer/v2/musickfest
או בטלפון: 037511883. בימי הפסטיבל הכניסה על בסיס מקום פנוי *הזכות לשינויים שמורה.