במסגרת יוזמת "מצעד החיים" שיגרו מנהיגים רבים מסרים:
נשיא המדינה, ראובן ריבלין: "בעוד תנורי המשרפות כבו זה מכבר, הלהבות שהשמידו בתי תפילה, בתים ועסקים יהודיים בליל הבדולח, עוד עולות ברחבי העולם עד עצם היום הזה. הן להבות שנאה, חוסר סובלנות וגזענות. אני נושא תפילה למען ילדינו ונכדינו שהאנושות תלמד מההיסטוריה, פן נחזה בה שבה ופוקדת אותנו חלילה. עם ישראל חי".
ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו: "במלאת 82 שנה לליל הבדולח אנו זוכרים את הלילה שסימן את תחילת השואה. אנו מתחייבים שהעם היהודי לעולם לא יעמוד עוד חסר הגנה נגד הכוחות המבקשים להשמידנו”.
שר הביטחון, בני גנץ: "הערב אנחנו נזכרים במחירה הבלתי נסבל של השנאה, ובעוצמתו האיומה של הרוע האנושי. מולם אנחנו עומדים היום, במדינתנו שלנו, חזקים, איתנים ובוטחים, מיישירים מבט אל דורשי רעתנו ואומרים בקול ברור: לעולם לא עוד".
ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון: "אנו מציינים עתה את יום השנה לפוגרום ליל הבדולח, וברצוני להודות לארגון 'מצעד החיים' על קריאתו הגדולה והמאחדת, תחת המסר Let There Be Light. ליל הבדולח הוביל לתקופה החשוכה ביותר של האנושות. היום, אנו פועלים באחדות כנגד אנטישמיות, שנאה וחוסר סובלנות. לא ניתן לאורות לכבות, לעולם".
גם פייסבוק העולמית התגייסה לתמוך במיזם ההנצחה. ג׳ורדנה קוטלר, מנהלת המדיניות של פייסבוק בישראל, מסרה כי פייסבוק גאה לתמוך בקמפיין ״יהי אור״ כחלק מהמאמצים של החברה להיאבק באנטישמיות ובשנאה. "קמפיין 'יהי אור' מעודד אנשים ברחבי העולם לעמוד ביחד נגד אנטישמיותֿ, שנאה, גזענות וחוסר סבלנות ואנחנו שמחים לתמוך בו", היא אמרה. לאחרונה פייסבוק הקשיחה את המדיניות שלה כלפי פרסום תכנים אנטישמיים והכחשת שואה, כחלק ממאמצי החברה להילחם בתופעות הללו ברשת.
מצעד החיים בפולין הוא אחד מאירועי הדגל של יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בימים כתיקונם צועדים בו למעלה מעשרת אלפים משתתפים, בני נוער יהודים ולא יהודים מכל רחבי העולם, שלצידם ניצולי שואה, ראשי מדינות, שרים, מנהיגים דתיים, אישי רוח ותרבות ועוד. עד היום למעלה מ-300,000 משתתפים, מ-52 מדינות צעדו על פסי הרכבת באורך 3.2 ק"מ מאושוויץ לבירקנאו כמחווה אילמת לאובדן הגדול ביותר בהיסטוריה של העם היהודי והאנושות.