אתר עיריית ירושלים עמד ב-93% מהקריטריונים שנקבעו והעירייה דורגה במקום השביעי. גם במדד 2016 דורגה העיר במקום ה-7 עם ציון 88
מדד השקיפות לשנת 2017 מצביע על שיפור השקיפות באתרי 75 הערים שנמדדו. הממוצע הארצי הוא 74.16% הגבוה ביותר מאז הושק המדד לפני עשר שנים. עם זאת, ובשונה מהמרכיבים האחרים, המידע החשוב בדבר השימוש בכספי ציבור, עדיין אינו גלוי לעין באופן מספיק וכנדרש. כך עולה ממדד שקיפות אתרי הרשויות המקומיות שפרסמה עמותת שקיפות בינלאומית – ישראל.
אתר עיריית ירושלים הגיע למקום השביעי במדד, כאשר עמד ב-93% מהקריטריונים שנקבעו. במדד השנה שעברה, הממוצע הארצי עמד על 61% וירושלים דורגה גם אז במקום השביעי עם ציון 88.
ממצאי המדד נקבעו באופן אובייקטיבי על בסיס המידע שכל אחת מן הערים בחרה להציג באתר אותו היא מעמידה לרשות הציבור וכלל 57 קריטריונים בהם: חשיפת תקציב הרשות, חוזים, מכרזי תשתיות ורכש, מכרזי כוח אדם, מידע הנוגע לחברות עירוניות, דיווח על אלמנטים סביבתיים, וכיוצ"ב. הקריטריונים מבוססים בחלקם על דרישות חוק חופש המידע, ובחלקם על סטנדרטים של שקיפות והנגשת מידע לציבור. סטנדרטים אלה הם למעלה מהדרישה שבחוק ונדרשים בכ – 100 ממדינות העולם, במסגרת פעילות עמותת שקיפות בינ"ל, אשר עמותת שקיפות ישראל היא חלק ממנה.