מליאת המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אישרה למכללת עזריאלי את פתיחת התוכנית החדשה ללימודים לתואר בהנדסה אזרחית. יצוין כי זו הפעם הראשונה שבעיר ירושלים ניתן יהיה ללמוד לתואר .B.Sc בהנדסה אזרחית.
ראש העיר ירושלים משה ליאון ברך את מכללת עזריאלי לרגל קבלת האישור ועל כך היותה המוסד הראשון בירושלים בו ניתן ללמוד הנדסה אזרחית. "לצערי עד כה רבים מתושבי העיר שרצו להתמחות בתחום למדו במוסדות מחוץ לעיר, תנופת הפיתוח בירושלים בתחומי הבינוי והתשתית תאפשר לבוגרי התוכנית החדשה היצע רחב של עבודות שיתרמו לפיתוחה הכלכלי של בירת ישראל"
הלימודים בהנדסה אזרחית יחלו בשנת הלימודים הקרובה, תשפ"ד (אוקטובר 2023), וימשכו ארבע שנים בסיומם בוגרי התוכנית יקבלו תואר B.Sc. בהנדסה אזרחית ויוכלו להירשם אצל רשם המהנדסים במסלול הנדסת מבנים לצורך רישוי.
תכנית הלימודים תכלול קשת רחבה של מקצועות בסיסיים, תיאורטיים, טכנולוגים ומעשיים, לצד שימוש בכלים טכנולוגיים ותוכנות ייעודיות מתקדמות. הסטודנטים בתוכנית יוכלו לבחור באחד משני מסלולי ההתמחות: הנדסת מבנים והנדסת תשתיות מים וסביבה.
בשנים האחרונות קיים ביקוש רב במשק למהנדסים אזרחיים לאור תנופת הבניה ופיתוח התשתיות הקיימת במדינה, והתוכנית החדשה תכשיר דור של מהנדסים אזרחיים שיוכלו להתמודד עם אתגרים כגון: הקמת מבנים מתקדמים ומורכבים, תשתיות מתאימות לאוכלוסייה הגדלה ולצרכי הביטחון של המדינה, פתרונות הנדסיים והתאמת תשתיות לשינויי האקלים, אתגרים סביבתיים, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, שיפור איכות הבנייה ועוד.
בלימודי התוכנית יושם דגש על ראייה כוללת של הנדסה אזרחית בת קיימא, במסגרתה יילמדו נושאים של מבנים תוך התייחסות לאספקטים ברי קיימא וסביבה. התוכנית תעסוק גם בתכנון וביצוע של מבנים, תשתיות ומערכות תוך אינטראקציה ביניהם לצורכי הפרט, הציבור והתעשייה.
המשימות האופייניות שמהנדסים אזרחיים עשויים לעסוק בהן, כוללות תכנון, ניהול וביצוע תוך התחשבות באספקטים הסביבתיים של פרויקטים ומבנים מורכבים, כגון: בניינים רבי קומות, מבנים לדיור ותעשייה, תשתיות דרכים, שדות תעופה, נמלים, גשרים, משאבי מים, ואספקת מים. כל אלה מותנים בבקיאות ביסודות המדע וההנדסה. בוגר התוכנית להנדסה אזרחית בעזריאלי יהיה מהנדס בעל מנעד רחב של ידע ומיומנויות, בהם יוכל להשתמש ואותן יוכל לפתח בתחום המקצועי ובמקום העבודה שיבחר.
נשיאת מכללת עזריאלי, פרופ׳ רוזה אזהרי מסרה כי תכנית הלימודים בהנדסה אזרחית תיתן מענה לצרכי הפיתוח במדינת ישראל. לדברי פרופ' אזהרי "בשנים האחרונות ניכרת תנופת בניה והשקעה רבה בדגש על מבנים ותשתיות תחבורה בישראל. הצורך בפיתוח מגורים לאוכלוסיית המדינה הגדלה והעומס שהגידול באוכלוסייה יוצר על התשתיות הקיימות, מחייב המשך של מגמות אלו".
לשם כך יש צורך במהנדסים שישתלבו בתהליכי התכנון, הביצוע והניהול של פרויקטים של מבנים ותשתית תחבורתית מורכבת (כבישים, מסילות, מנהרות, גשרים). בירושלים וסביבתה, בה מתוכננים פרויקטים רבי היקף של בנייה ותשתיות קיים צורך במהנדסים בכל תחומי ההנדסה האזרחית (תכנון, ניהול, בקרה, פיקוח). לפי תכניות הפיתוח של העיר, מגמה זו תלך ותתחזק בשנים הבאות.