לרגל שבוע האחים והאחיות 2025 סיפורה המרגש של האחות במאוחדת שרה שימחוביץ'

סיפור חייה של שרה שימחוביץ', בת 57 אימא ל-8 ילדים וסבתא ל-3 נכדים, אחות במרפאת בריאות האישה של קופת חולים מאוחדת בירושלים, הוא חומר לסרט מרגש. בחורה נוצרייה מאנגליה שהתגיירה בעקבות אהבתה לבחור ישראלי אותו פגשה במסע בהודו, חזרה בתשובה, התחתנה וילדה שמונה ילדים, התגרשה והתמודדה עם מחלת הסרטן.

מקצוע האחיוּת אותו למדה כבר בגיל 17.5, היווה אי של יציבות לאורך תחנות חייה. לרגל שבוע האחים והאחיות המצוין השבוע, שרה שימחוביץ' מאפשרת לנו הצצה לסיפור חייה. "נולדתי באנגליה ב-1968 כנוצרייה", סיפרה השבוע שימחוביץ', "בגיל 17 וחצי התחלתי בלימודי אחיוּת ולמדתי שנתיים נוספות להיות מיילדת, אחרי שמגיל צעיר מאוד התחברתי לתחום. בסיום הלימודים, יצאתי למסע בהודו ושם פגשתי את מי שלימים יהיה בעלי, בחור ישראלי מירושלים. טיילנו ביחד במשך שנה, בהרי ההימלאיה, בתאילנד ויפן, ולקראת סוף הטיול נסענו יחד לישראל וגיליתי שאני בהיריון. כשסיפרנו להוריי, הם לחצו עליי להתחתן, נסענו לאנגליה והתחתנו שם בחתונה אזרחית".

שרה שימחוביץ ,אחות במרכז בריאות האישה מאוחדת ירושלים

 

הזוג החליט לעבור לגור בהולנד: "לא ממש התחברנו להולנד אז ביקשתי מבעלי שנחזור לישראל ועשיתי עלייה. במהלך ההיריון, דיברנו על מה יהיה עם התינוקת שלנו שעומדת להיוולד שהרי על פי היהדות, היא אינה יהודייה. במקביל בעלי החל להתחזק ולהתקרב לדת והתחברנו לרב שמאוד אהבנו שעזר לי לעבור את תהליך הגיור. בהמשך נולדה ביתנו הבכורה, הפכנו לבעלי תשובה חרדים ונולדו לנו עוד שבעה ילדים (שש בנות ושני בנים, הגדולה בת 32 והקטנה בת 17). עברנו להתגורר בגוש עציון וחזרנו כעבור זמן מה לירושלים".

בשנת 2020, היא ובעלה נפרדו. באותה שנה מורכבת, החליטה שימחוביץ' לחזור למקצוע האחות לאחר הפסקה בת ארבע שנים, והחלה לשמש כאחות במרכז בריאות האישה של מאוחדת בבית אגד שבמרכז ירושלים. במרכז בריאות האישה כשהיא בתקופה קשה בחייה, היא מצאה בצוות המרפאה לא רק קולגות לעבודה אלא משפחה של ממש. "מהרגע הראשון, המרכז היווה עבורי בית אמיתי, והצוות בדיוק כמו משפחה. הם נתנו לי הרבה כוח ותמיכה  להמשיך קדימה. במרכז בבית אגד אני משמשת כאחות ועובדת גם בתחום הפוריות וגם במיון נשים עם ניסיון של מיילדת וכאחות טיפת חלב".

בדיוק כשחשבה שחייה נכנסו לשגרה, בשנת 2023 הגיע טוויסט נוסף בעלילה. "קצת לפני תחילת המלחמה באוקטובר, הרגשתי לא טוב" סיפרה שימחוביץ', "ואחרי שורת בדיקות התגלתה אצלי מחלת הסרטן. באותה תקופה קשה, הבנתי עד כמה החברים שלי לעבודה במרכז בריאות האישה הם בעצם המשפחה שלי. קיבלתי מכולם תמיכה בלתי מסויגת בכל רגע ורגע ובמיוחד מאושרית מנהלת האחיות, מאפרת שעובדת לצדי וקרן העובדת הסוציאלית. הן כולן טיפלו בי רפואית, נפשית וחברית. אם לא המרפאה הזו והאנשים שבה, אני לא יודעת אם ואיך הייתי שורדת את המחלה".

שימחוביץ' ניהלה מאבק עיקש בסרטן, ובעזרת חבריה והרבה כוח רצון היא ניצחה וגם חזרה לתפקידה במרפאה שנה וחצי לאחר מכן, "לאורך כל האתגרים הקשים שהיו סביב ההתמודדות עם מחלת הסרטן , חיזקה אותי במיוחד תחושת השליחות שיש לי בתור אחות עבור המטופלות שלנו. יש לי סיפוק גדול בעבודה כי אנחנו עוזרים מכל הלב לכל מי שמגיעה אלינו. יש לנו לידות ומקרים דחופים של נשים שלא מרגישות תחושות מהעובר, ולידות שקטות עם עובדת סוציאלית ופסיכולוגית שנותנת את כל הלב שלהן למען הבנות המטופלות וסיפורים מדהימים במרפאת פוריות. אני במרכז בריאות האישה כבר חמש וחצי שנים ויש לא מעט סיפורים שמרגשים אותי עד דמעות. נשים רבות חוזרות אלינו להגיד תודה וזה מאוד ממלא אותי. יש זוגות שאחרי שנה של טיפולי פוריות שהם עברו אצלנו, מגיעים עם ילדים תאומים ומרעיפים עלינו מתנות ותודות. העשייה למען המטופלות מעניקה לי את הרוח הגבית ואת הכוח בכל יום לקום ולמרות הכול, להמשיך קדימה עם הרבה אופטימיות ותקווה".     

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *