אחת החברות שפנו לקבלת סיוע, חברת הילבלס (ראה הרחבה בהמשך) קיבלה מרשות החדשנות, באמצעות מוקד הסיוע, מענק 4 מיליון שח לפיתוח מוצר לטיפול בכאבים כרוניים
חברת הילבלס, סטארטאפ המפתח מוצר בתחום הבריאות לטיפול בכאבים כרוניים קיבלה סיוע מהרשות לחדשנות על סך 4 מיליון ₪. המענק המהיר הגיע לחברת הילבלס במסגרת פעילות החמ"ל- מוקד לעסקים למגזר החרדי שהוקם ע"י משרד ירושלים ומורשת, עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים, מט"י ירושלים וביזמקס.
מסיכום הנתונים עולה כי 290 פניות הגיעו לחמ"ל מוקד העסקים למגזר החרדי, כ 190 מהן היו לשם קבלת ייעוץ עסקי, 25 פניות להדרכות לקבלת מענקים, 30 פניות לסיוע הגיעו לצורך הגשת בקשה להלוואה בערבות מדינה, 10 פניות בבקשה לסיוע בכתיבת תכניות עסקיות, 15 פניות של חברות לסיוע במענקים מרשות החדשנות, 10 פניות לסדנאות וקורסים לבעלי עסקים. עוד עולה מהסיכום כי 10 פניות היו קשורות להיתרים והנחות בארנונה.
עוד עולה מהנתונים כי 108 בעלי עסקים נעזרו במוקד והופנו לקבלת ייעוץ עסקי. 30 בעלי עסקים קיבלו הדרכה מהחמ"ל העירוני לקבלת מענקים, 15 סטארטאפים וחברות קיבלו סיוע מהחמ"ל העירוני לבקשת מענק מרשות החדשנות. 10 בעלי עסקים קיבלו סיוע בהיתרים והנחות בארנונה ו- 10 בעלי עסקים נוספים קיבלו סיוע בכתיבת תכניות עסקיות. 10 בעלי עסקים התחילו תהליך של בקשה להלוואה בערבות מדינה, 10 בעלי עסקים קיבלו מידע בנושא הדרכות וקורסים לבעלי עסקים, מפילוח הפונים עולה כי העסקים שפנו למוקד הגיעו ממגוון תחומי עיסוק בהם: נדל"ן, תיירות, יבוא וסחר, עריכת דין, עבודה סוציאלית, שיווק דיגיטלי, עיצוב פנים, ייצור ביתי, חנויות חשמל, איקומרס, יבוא וסחר ונגרות.
אביאל צדוק רכז פרויקטים במט"י ירושלים: "מוקד הסיוע לעסקים הוקם יחד עם משרד ירושלים ומורשת, הרשות לפיתוח ירושלים, עיריית ירושלים וביזמקס. חיפשנו דרך לתת מענה לעסקים רבים בעיר שנקלעו לקשיים ופנו אלינו לבקשת סיוע בעקבות משבר הקורונה. כעמותה שחרתה על דגלה סיוע לעסקים בירושלים שמחנו מאוד במטי ירושלים לספק את המענה.התאמנו את המוקד לצורכי המגזר החרדי ופעלנו לסיפוק מענים רבים ככל שניתן. אנו מברכים את בעלי העסקים על המוטיבציה והאיתנות בתקופה הלא פשוטה הזו ושמחים שהייתה לנו הזכות לסייע להם לצלוח את המשבר וכן אתגרים נוספים שיבואו בעתיד".
איציק קרומבי מנכ"ל ביזמקס: "חלקם של העסקים והעצמאים החרדים במגזר העסקי הירושלמי הולך ועולה בשנים האחרונות. בחודשי הקורונה ראינו את הפגיעה הכלכלית שחוו בעלי העסקים בעיר ובפרט העסקים בשכונות חרדיות. בעקבות הצורך הדחוף שעלה מהשטח והודות לשיתוף הפעולה המוצלח שלנו יחד עם מט״י ירושלים, ובשיתוף העירייה והרשות לפיתוח ירושלים, הצלחנו להרים את מוקד הסיוע שהעניק תמיכה משמעותית לבעלי העסקים החרדים בעיר. המוקד סיפק מענה לצרכים הכלכליים והבירוקרטיים של בעלי העסקים החרדים וסייע לעסקים חרדים רבים לצלוח את המשבר וחלקם אף יצאו ממנו מחוזקים ומחושלים להתמודדות עם אתגרים נוספים".
הילהבולז זכתה בשני מענקים מטעם רשות החדשנות הישראלית תמורת 1.3 מיליון דולר בנוסף למענק של 200 אלף דולר מקרן ביו-ירושלים. הם מחפשים כעת השקעת מלאך של 300 עד 500 אלף דולר לסגירה עד דצמבר 2020.
חברת הילהבולז (Healables.io), סטארטאפ בתחום הבריאות הדיגיטלית שפיתחה מוצר הכולל אפליקציית קוצ'ינג (מאמן) ממוקדת-מטופל ומונחהAI (בינה מלאכותית) המתקשרת גם עם אריג חכם אותו לובש המטופל והמשפר בנוחות וביעילות כאבים ומחלות כרוניות.
מנכ"ל החברה משה ליבוביץ' "אנו מטפלים בנפש ובגוף גם יחד ומנגישים את הפתרון שלנו על ידי השימוש בביגוד חכם המעניק טיפול ללובש. פלטפורמת הקאוצ'ינג (מאמן הבריאות) שלנו מפרקת חלק גדול מהקושי באימוץ שינויי לייפסטייל לאורך זמן, על ידי משחוק התהליך. האפליקציה עובדת בסנכרון מלא עם האריג הלביש והחכם המזרים אלקטרונים לפי פרוטוקולים ידועים שעד עתה היה ניתן לקבלם רק במרכזי הרפואה הגדולים בארה"ב".
ליבוביץ' שהחלים ממחלה קשה מספר שהרגיש שמחובתו לחלוק את הידע שרכש על החשיבות של שילוב בין רפואת הגוף ורפואת הנפש. יש לו רקע חזק בפיתוח ממשקי משתמש מיוזמות קודמות בהן עסק והוא הגה את הרעיון של טיפול דיגיטלי מותאם אישית מונחה AI, המשתמש ב"חכמת ההמונים" כדי לייצר מערכת טיפולים הניתנת להרחבה לאלפי ואף מליוני משתמשים. ככל שיש יותר משתמשים, כך המערכת מעניקה טיפול פרטני טוב יותר לכל משתמש.
החברה פועלת ממתחם ביזמקס, מיקום "מהדרין" וגיל שורקה מ-BizLabs נתן את ההדרכה המעשית כיצד להפוך את הסטארטאפ להצלחה. עם ידע ספציפי לתעשייה שנאסף ממדטק רעננה, ליבוביץ' גייס רופאים מוכשרים, מפתחי תוכנה ומהנדסי חשמל – כולם ירושלמים. תמיר גודמן שקריירת הכדורסל המקצועי שלו נגדעה בגלל פציעה בברך, התחבר מיד עם המטרות של הילהבולז והצטרף כיועץ הספורט. הפלטפורמה של הילהבולז מתחלקת לשני קווי מוצרים. קו המוצרים הראשון מיועד לשוק איכות החיים (Wellness) והמוצרים בערוץ זה מיועדים ומותאמים לספורטאים מקצוענים וחובבנים. המוצרים מונעים פציעות קשות ומסייעים לספורטאי לחזור לתפקד בזמן מינימאלי. קו המוצרים השני מיועד לשוק הרפואי והוא מתמקד בהפחתת דלקות, הקלה בכאב, האצת ריפוי והפחתת שימוש לרעה במשככי כאבים ממכרים (כגון אופיאודים) אצל הסובלים ממחלות וכאבים כרוניים.
באיזה שלב נמצא כרגע הסטארטאפ?
הילהבולז זכתה עד היום בשני מענקים מטעם רשות החדשנות הישראלית תמורת 1.3 מיליון דולר בנוסף למענק של 200 אלף דולר מקרן ביו-ירושלים. הם מחפשים כעת השקעת מלאך של 300 עד 500 אלף דולר לסגירה עד דצמבר 2020. עבור קו המוצרים הרפואיים ומתכננים ניסוי קליני ברבעון הראשון של 2021 במרכז הרפואי וולפסון בחולון, ניסוי מבוקר שיבדוק את ההשפעה של המוצר על דלקת פרקים ניוונית בברכיים. אנחנו בוגרי המאיץ של הדסה המופעל על ידי IBM Alpha Zone ומקווים לערוך ניסויים קליניים גם בהדסה. בקנה גם ניסוי קליני של הגרביים החכמות שלנו המקלות על תופעות הכאב הנלוות לנוירופתיה סוכרתית. ניסוי קליני של הגופיה החכמה שלנו ימתקד בהפחתת דלקות בריאות ושיפור תפקודי נשימה, פתרון שעשוי לעזור גם לאנשים שנפגעו מקורונה. בכל הקשור לקו מוצרי איכות החיים (wellness), הילהבולז משיקה פיילוטים בשיתוף ספורטאים מקצוענים וקבוצות ספורט מקצועי – במטרה למנוע פציעות ולהאיץ את הריפוי של פציעות קיימות. קו מוצרי איכות החיים שלנו יושק על פי התכנון תוך חצי שנה עד 9 חודשים, בעוד קו המוצרים הרפואיים יושק לאחר שיקבל אישורים רגולטוריים.
מה יקרה השנה, אם הקורונה לא תפריע ?
"עבורנו בהילהבולז, הקורונה השפיעה בצורה מורכבת. מצד אחד, הקורונה האיצה בכל העולם את המעבר לפתרונות בריאות דיגיטליים ביתיים, בדיוק מהסוג אותו אנו מפתחים מהרגע הראשון. טיפולים מרוחקים נכנסו לאור הזרקורים וזה כמובן מסייע לנו. מחלת הקורונה (covid-19) גם עודדה את הרגולטורים להתאים את עצמם להטמעת טיפולים דיגיטליים מרחוק ובעזרת בינה מלאכותית. אנו מאמינים שעם המשקיעים הנכונים אנו יכולים להתחיל להציע את המוצרים הדרושים מכאן ולהבא בשווקי איכות החיים ואף להדגים שקו המוצרים הרפואיים שלנו יכול לעזור לאנשים עם קורונה להגיע לרגיעה ולנשום ביתר קלות. אנו מתכננים גיוס משמעותי של Series A ברבעון הראשון של שנת 2021, גיוס שיתבסס על הנתונים מהניסוי הקליני שלנו על osteoarthritis וכן על הפיילוטים עם הספורטאים וקבוצות הספורט המקצועי".
"מצד שני, היינו צריכים להתרגל לעבודה מרובה מהבית עם פחות פגישות פנים אל פנים; אחד האתגרים הגדולים שלנו הוא שינוע ברחבי הארץ של חומרה, אריגים וחלקים אחרים הדרושים לפיתוח של מוצרים מורכבים, וכמובן המשלוח הבינלאומי מתארך. כבר במרץ 2020 היינו מוכנים לחתום על השקעה בסך 1.8 מיליון דולר עם קרן השקעות מניו יורק, אך הם נאלצו להשהות את כלל הפעילות שלהם בגלל הקורונה. בימים האחרונים לפני גל הסגרים וההגבלות הנוכחיים הזדרזנו להקים מעבדה ביתית על מנת לסייע בשמירה על לוחות הזמנים של הפיתוח".
איפה הענף בו מתמקד הסטרטאפ שלכם יהיה עוד 5 שנים
"בעוד חמש שנים בינה מלאכותית, טיפולים דיגיטליים, אריגים חכמים, ורפואה מבוססת משמעות ושינוי ושיפור אורחות חיים (לייפסטייל) ישנו לחלוטין את השירותים הרפואיים. ההבשלה וההתכנסות של כל המרכיבים הללו תאפשר לחברות הלבשה, יצרני אלקטרוניקה ומוצרי צריכה וחברות העוסקות בנתונים להיכנס לשוק שנשלט עד היום בידי חברות הפארמה הגדולות. השינויים הללו יביאו כ-100 חברות חדשות שניתן להגדיר כחברות חד-קרן לחזית שוק הרפואה הדיגיטלית ואנחנו מאמינים שאנחנו נהיה בין החברות המובילות את התחום".
ליבוביץ' אומר שמה שחשוב להם במיוחד הוא לגרום לשינוי משמעותי בתוחלת החיים ואיכות החיים של אנשים הסובלים ממחלות וכאבים כרוניים ברחבי העולם. "אנשים יהיו בריאים יותר, מאושרים יותר, מחוברים יותר לעצמם ולסביבתם ויחיו באופן מלא, יצרני ומשמעותי יותר. בהיבט המקומי, אנו מקווים להוות דוגמה לכך שבירושלים ישנו אקו-סיסטם חם ותומך עבור חברות כמו שלנו, אקו-סיסטם שנוצר בין השאר בעזרת ג'רוזלם ביו-סיטי, ביו-ג'רוזלם, ביו-האוס, ומרגלית סטרטאפ סיטי. כמובן שעבורנו, כחברת הזנק חרדית, העזרה והתמיכה המשמעותית ביותר באו מצד ביזמקס ו-BizLabs שהצליחו לא רק ליצור גידול מצטבר בתעסוקת ההיי-טק החרדית המקומית, אלא גם לעזור ליצור את מה שאנו רואים כחברת חד-הקרן הביוטכנולוגית והחרדית הראשונה, הילהבולז".