הפעילות של מט"י ירושלים לגיוס המימון עבור בעלי העסקים נעשתה, ללא עלות, בסיוע ובסבסוד של משרדי העליה והקליטה, המשרד לירושלים, עיריית ירושלים באמצעות הרשות לפיתוח ירושלים ופמ"י
מט"י המרכז לטיפוח יזמות בירושלים הגיש במהלך תקופת הקורונה מאות בקשות אשראי עבור בעלי עסקים בירושלים אשר נזקקו למימון בתקופה זו של ירידה במחזורים בשל הסגרים והמצב הכלכלי אליו נקלעו במהלך תקופה זו. סה"כ הגיש המרכז בקשות על סך כ-140 מיליון ש"ח. עיקר המימון ניתן לעסקים בתחומי התיירות, מזון והסעדה, ענף טיפוח הגוף והספורט (ביניהם מכוני כושר), אירועים ומסחר.
מנהל מחלקת המימון והפיננסים, במט"י ירושלים אסף כהן: "הצורך להיעזר ביועצים עסקיים וכלכליים של מט"י לקבלת המימון לטובת גישור על הפער התזרימי שנוצר בפעילות העסק הוא חיוני ביותר מכוון שלא כל בעל עסק מסוגל בכוחות עצמו להתמודד עם התהליך הארוך והמייגע הנדרש לצורך כך". כהן מסביר כי גיוס המימון מהבנק בערבות המדינה דורש תהליך הכולל הצגת מסמכים לבנק, וכתיבת תכנית עסקית/שאלון לפי בקשת הבנק. "לבעל עסק קטן ובינוני בדר"כ אין את היכולת לנהל את העסק ובמקביל לגייס את הידע והזמן לכתיבת תכנית עסקית כדי להציג את העסק ואת הצורך שלו במימון ואת יכולת ההחזר של ההלוואה לבנק", אומר כהן. "עם זאת, לדבריו, יש לבחון כל עסק לגופו לא לכל עסק מתאים הלוואה בעת הנוכחית. המטרה של ההלוואה היא לעזור לעסק לצלוח את התקופה ולא להכביד על מחויבויות העסק ובכך לפגוע בו".
את התהליך הארוך והמייגע בדרך למימון המיוחל מבצעים במט"י ירושלים ללא עלות לעומת חברות במגזר הפרטי הגובות מבעלי העסקים אלפי שקלים ולעיתים אף אחוזי הצלחה מהסכום שגוייס. השירות החיוני מתבצע באמצעות מחלקת המימון והפיננסים של מט"י ירושלים, המונה יועצים עסקיים וכלכלנים הפועלים מול כלל גופי המימון והבנקים.
פעילות זו מתבצעת בסיוע ובסבסוד של משרד העליה והקליטה לטובת העולים והתושבים חוזרים, של הרל"י ועיריית ירושלים והמשרד לירושלים לעסקים ותושבים ירושלמיים ושל פמ"י לתושבי מזרח ירושלים.