אחד העסקים החברתיים החשובים בירושלים הפועל במסגרת גילדת העסקים החברתיים החדשה של ירושלים הוא אימרה, מתפרה חברתית ירושלמית המופעלת מתוך החטיבה לקידום נוער וצעירים בירושלים. מדובר במתפרה שהעוסקות בה הן צעירות ברצף הסיכון הלומדות תפירה ועיצוב בתוכנית תלת שנתית בשיתוף עם המחלקה לצורפות ועיצוב אופנה בצלאל, ועובדות במקביל כתופרות בשכר ובתנאים מלאים, כדי להתנסות ולהתמקצע בתחום.
נעמה לין, מנהלת אימרה: "אימרה היא תוכנית ייחודית בארץ, למיטב ידיעתי, בה נוטלות חלק נשים צעירות ברצף הסיכון, שלומדות תפירה ועיצוב במשך 3 שנים, ומועסקות במקביל ללימודים, אצלנו, כתופרות, בשכר ובתנאים. הצעירות כולן מרקע מורכב מאוד ומתמודדות עם מציאות לא יציבה בחלקן, מטופלות ע"י הארגונים השונים- ברובן ללא תעודת בגרות או אפילו 12 שנות לימוד, ובכ"ז הן מגיעות לרמה נהדרת. המחלקה לצורפות ועיצוב אופנה בצלאל פתחה לנו את שעריה כך שבנות מתקדמות לומדות שם קורסים, שוות בין שווים, יחד עם הסטודנטים, ואם תבחרנה להשלים לימודים ולהירשם לבצלאל. הקורסים יוכרו כנקודות זכות. לשמחתנו הרבה אנחנו מקבלות פידבקים מעולים על הבנות שלנו, הן משתלבות בקורסים של שנה שניה ללימודים ועושות עבודה נהדרת – ולא נופלות במאומה מהסטודנטים מן המניין . הן משתלבות אצלנו בעבודה- כך שהן תצאנה אחרי שלוש שנים כשהן עם ניסיון מוכח, יציבות ובטוחות בעצמן. אנחנו שואפות לאופנה בת קיימא, לכן בכל הפרויקטים שלנו אנחנו נשתמש בחומרי גלם בשימוש חוזר, נעביר סדנאות בנושא (בבתי ספר, מנהלים קהילתיים, וגם ימי כיף לעובדים) ועוד. אנחנו מייצרות מוצרי טקסטיל ממותגים בשימוש חוזר- כמו תיקי בד, כריות ועוד. בנוסף לכך אנחנו נותנות שירותי תפירה למעצבים קטנים ובינוניים, פרוייקטים שונים בעיר ועוד".
אימרה עבודות מעמוד הפייסבוק
לין אומרת כי עולם העסקים החברתיים והלא חברתיים רווי במאיצים- שהם נהדרים, אבל האתגר האמתי הוא ביום שאחרי- איך לוקחים את הכלים שקיבלנו ומיישמים אותם בפועל. "בזירה שלנו ובתחום שלנו. כאן נוצר חיבור נפלא בין המאיץ לעסקים חברתיים אקולוגיים לתוכנית הגילדה. עסקים שכבר פועלים, שיודעים דבר או שניים על התחלות- מלווים את העסקים החדשים באותם הצעדים, כך שהם לא יהיו לבד בתחילת הדרך. בתוכנית הגילדה למדנו לקחת את הכלים שכבר רכשנו, אם במאיץ ואם בניסיון שצברנו- לכמת אותם ולדייק אותם כך שנוכל להעביר אותם הלאה. בעיני זוהי שרשרת נהדרת של מעשים טובים בין יזמים שלכולם מטרה אחת- להפוך את ירושלים לטובה יותר, חברתית יותר ומשותפת יותר לכולנו. עבור אימרה המאיץ איפשר חיבורים נפלאים בין עסקים עם ערכים דומים, למחלקות בעיריה, פיתוח פרוייקטים משותפים, ונתן קפיצת דרך אמיתית בחיבורים במרחב העירוני. כולי תקווה שאני אוכל לקחת את הידע והניסיון שיש לי – ולהעביר אותם הלאה לדור הבא".
התכנית בה משתתפת אימרה היא של עיריית ירושלים, מט"י ירושלים , מינגה, הזירה לעסקים חברתיים וחבר המועצה יוסי חביליו. במסגרתה ישמשו בעלי עסקים חברתיים מירושלים כמנטורים שילוו יזמים חברתיים חדשים במטרה לתרום להם מניסיונם העשיר. היזמים החברתיים שהתקבלו לתכנית הליווי נמצאים בשלבים שבין הרעיון להקמה ואובחנו כבעלי פוטנציאל גבוה לאימפקט חברתי והיתכנות כלכלית. בעירייה מסבירים כי במהלך התכנית יקבלו היזמים ליווי ע"י המנטורים, בניסיון לעמוד בשלושה יעדים: בניית תוכנית עסקית, יצירת מוצר בר-קיימא מינימלי (MVP) והקמת העסק החברתי. עם המנטורים מהעסקים החברתיים נמנים בנוסף לנעמה לין גם גל אבלגון, הבעלים של פאב המפלצת, הפאב השיתופי הראשון מסוגו בירושלים ועוד.
ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "ירושלים היא בירת העסקים החברתיים וככזאת היא מובילה תכניות פורצות דרך בתחום. אני מברך על יישום תכנית הגילדה לעסקים חברתיים ומייחל שמשנה לשנה יפתחו ויצמחו בעיר כמה שיותר עסקים חברתיים".
אריאל פרימן, סמנכ"ל פרויקטים במט"י ירושלים: "אנו רואים חשיבות רבה בסיוע ליזמים חברתיים בירושלים, ושמחים להיות שותפים בתכנית, במסגרת שיתוף פעולה ותיק ופורה עם האגף לקידום עסקים ומינגה".