מפקחי מרחב ירושלים והדרום באגף פיקוח ובטיחות במינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה, מנעו מכירת מכלי גז פיראטי בשכונת רמות בירושלים.
המפקחים תפסו אמש רכב מסחרי שהוביל 30 מכלי גפ"מ המכילים 12 ק"ג גז בכל אחד, באופן לא חוקי, כך שסיכנו חיי אדם, וזאת בלב שכונת המגורים רמות בירושלים.
הרכב הגיע מאזור ברטעה שנמצא בשטחי הרשות הפלסטינית ונסע דרך כביש 6 עד לירושלים שם נתפס בעזרת מודיעין מדויק שהתקבל מוקדם יותר. נגד נהג הרכב נפתחה חקירה ומכלי הגפ"מ והרכב הוחרמו.
הובלת מכלי גפ"מ ללא רישיון ספק גז מסכנת חיי אדם ומהווה עבירה פלילית. משרד האנרגיה ממשיך בפעילות האכיפה בכל עת על מנת להבטיח כי שלום הציבור נשמר, והטיפול בגפ"מ נעשה כחוק ועל פי תקנות הבטיחות.
ממשרד האנרגיה מבקשים להזכיר שיש לרכוש מכלי גז רק מחברה חוקית – בעלת ביטוח, אשר מעסיקה אנשי מקצוע מוסמכים ועובדת על פי התקנים המחייבים. "רכישה מחאפר – מסכנת אתכם ואת השכנים שלכם".
מידע נוסף ורשימת ספקי הגז המורשים בישראל ניתן למצוא באתר המשרד.
תופעת הגז הפיראטי בישראל מדאיגה מאוד את הרשויות בשל הסכנה הטמונה בשימוש ביתי בגז זה. לאחרונה נחשפה חוות גז פיראטית באמצעות היחידה המרכזית של מג"ב בדרום, "מרכז הבינה"- המרכז לחקירות ומודיעין של מג"ב בסיוע היחידה האווירית. החקירה נוהלה נגד חוליית גנבי גז מלולים באזור הדרום העלתה חשדות כבדים של גניבת גז, מילוי פיראטי של מיכלי גז ומכירתם לשימוש ביתי ומסוכן.
על פי החשד חברי החוליה היו מגיעים מדי לילה באמצעות משאיות ללולים באזור הדרום וגונבים גז דרך אמצעי שאיבה פיראטיים שהיו מחברים למיכלי הגז המשמש לחימום של האפרוחים בלולים. את הגז שבלולים היו מעברים למיכלים שעל המשאיות ומשם לדרום, שם היו ממלאים את צוברי הגז הענקיים שהסליקו מתחת לאדמה באופן בלתי חוקי. את הגז היו בין היתר ממלאים במיכלי גז בגדלים שונים ומוכרים אותם על פי החשד לשימוש ביתי.
השוטרים איתרו כ-500 מיכלי גז מלאים בגדלים שונים שהוחזקו בביתו של אחד החשודים. במהלך החיפוש גילו השוטרים ואנשי מנהל הדלק והגז 5 צוברי גז ענקיים שהוסלקו מתחת לאדמה, מתחת לבתי מגורים ובסמוך למסילות רכבת באזור. על פי החשד צוברי הגז שנמצאו מולאו גם הם מהגז הרב שנגנב מהלולים ברחבי הדרום. צוברי הגז אותרו מתחת לאדמה בסמוך למגוריהם של החשודים ובסמוך לפסי הרכבת שעוברים במקום. הצוברים היו מותקנים באופן לא תקני תוך סיכון ממשי של חיי אדם שעוברים בסביבה.
במשמר הגבול ומנהל הדלק והגז ציינו כי בפרשיית גניבת הגז הגדולה ביותר שנראתה במדינת ישראל תוך סיכון ממשי של חיי אדם. לא רק שהאופן בו הוחזק הגז סיכן את חייהם של מי שגר באיזור אלא גם מי שקנה מהם את מיכלי הגז
לשימוש ביתי נמצא היה בסכנת חיים. המשטרה הפעילה את כלל מאמצי המודיעין והאמצעים הטכנולוגיים העומדים לרשותה בכדי לתפוס את החשודים ולאחר שאלו נעצרו וחוות הגז פונתה אזי הוסר החשש לחיי האזרחים הגרים באזור.