בעיצומה של תקופה מאתגרת ביחסי יהודים-ערבים בישראל והמציאות הכלכלית הקשה שפגעה במיוחד בעסקים קטנים, קיימה היום עמותת "יוזמות עתיד", המלווה נשים בתהליכי הקמה ופיתוח של עסקים קטנים, יריד עסקים של נשים יהודיות וערביות תחת השם "פיתוח מיקרו-עסקים בהובלה נשית לקידום תרבות של שלום".
היריד התקיים במלון רמת רחל בירושלים ובו הוצגו עמדות של יזמיות שהציגו את מוצריהן ושירותיהן. "יריד העסקים הוא אירוע השיא של הכשרת נשות עסקים בירושלים בתוכנית "פיתוח מיקרו-עסקים בהובלה נשית לקידום תרבות של שלום", המפגישה יזמיות יהודיות וערביות וכוללת הכשרה מקיפה בהקמה וניהול עסקים, מנטורינג ויצירת רשת קשרים עסקיים. בנוסף להיבט העסקי, המשתתפות מפתחות מיומנויות אישיות ומקצועיות תוך כדי עבודה משותפת", נמסר על ידי מנכ"לית העמותה צופית גורדון.
בשנה האחרונה ערכה "יוזמות עתיד" מחקר באמצעות מכון אדווה, שהצביע על מצבן הקשה של נשים בעלות עסקים קטנים מאז תחילת המלחמה. על פי ממצאי המחקר, 40% מבעלות העסקים דיווחו על ירידה של יותר מ-50% בהכנסות מאז תחילת המלחמה, כרבע מהיזמיות (24%) דיווחו על ירידה שבין 50%-20% ו-16% דיווחו על ירידה של עד 20%. הממצאים המדאיגים האלה, מדגימים את החשיבות של התוכנית והצורך בהמשכיה והתאמות מיועדות לספק כלים לנשים יזמיות להתמודדות עם האתגרים הכלכליים שיצרה המלחמה.
התכנית החלה בסוף 2021 ועד כה הכשירה כ-600 בעלות עסקים ממזרח ומערב ירושלים, כולל 119 משתתפות – יהודיות וערביות – במחזור האחרון. התוכנית מופעלת על ידי עמותת "יוזמות עתיד" במימון ושיתוף פעולה עם הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי (USAID).
דן הרמן, מנהל הפיתוח העסקי של העמותה סיפר כי עמותת 'יוזמות עתיד' פועלת מזה עשור, במטרה לסייע לנשים מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית להקים ולפתח עסקים קטנים ובאמצעותם להגיע לעצמאות כלכלית ומשפחתית. "העמותה פועלת בפריסה ארצית בעשרות ישובים ברחבי הארץ ומלווה נשים מכלל מגזרי החברה הישראלית, יהודיות, ערביות, חילוניות, חרדיות, עולות חדשות, בדואיות, דרוזיות ואחרות", אמר הרמן.
מדי שנה מלווה העמותה למעלה מ-1,100 יזמיות המשתתפות בתוכניות העמותה להקמה של עסקים חדשים. עד כה, מיום היווסדה, ליוותה העמותה למעלה מ-6,000 נשים אשר השתתפו בתוכנית ועברו את תהליך הליווי הכולל איתור, מכינה, קורס עומק המתמקד בהקמה וניהול עסק קטן, ומנטורינג אישי על ידי אנשי עסקים מובילים בתהליך ניהול העסק. כל 1,000 עסקים של נשים שמלווים מדיי שנה להקמה והשבחה של עסק, מניבים קרוב ל-60 מיליון ש"ח הכנסה נטו לבעלות העסקים, ועוד כ-60 מיליון ש"ח חיסכון בתשלומי העברה למדינה. את העמותה מלווים מספר שותפים אסטרטגיים ביניהם בנק הפועלים, פייבר, לוריאל, קרן ווהאל, Usaid, פדרציית דיטרויט קרן עזריאלי ורבים נוספים. את העמותה יסד היזם ניסים בר-אל ומובילות אותה כיום צופית גורדון מנכ"לית העמותה ובת-שבע משה המשמשת כיו"ר.