

בין הבוגרים, הכדורגלן אלי דסה שמשחק בנבחרת ישראל ובקבוצה בהולנד. הספורטאיות האולימפיות אנסטסיה גלושקוב ואינה יופה, חלקם משמשים כקונסולים, שגרירים באו"ם ואף אנשי צבא בתפקידים חשובים.
אין ספק שהקורונה נתנה את אותותיה על התלמידים בשנה והחצי האחרונות. הנזקים שנגרמו להם אינם רק קוגניטיביים, הבאים לידי ביטוי בירידת ההישגים הלימודיים, אלא גם ברמה המנטלית, הפסיכולוגית והפיזיולוגית.
רבות דובר על הקשיים של בני הנוער לקום בבוקר ולהתארגן ללימודים בזום, וכאשר הלימודים בזום נגמרו הם מצאו את עצמם בחוסר מעש ובתחושת בדידות גדולה. חלקם מתוך הרצון לייצר פעילות מצאו את עצמם נשאבים לעולם הוירטואלי של האינטרנט והרשתות החברתיות ויושבים מול המסכים שעות רבות תוך שהם מאבדים את הקשר הפיזי שהיה להם עם חבריהם לכיתה איתם נהגו לבלות לאחר שעות הלימודים. אחרים למרות הסגרים וההגבלות מצאו את עצמם מפרים את ההנחיות ומסתובבים ברחובות תוך צריכת אלכוהול, עישון ושימוש בחומרים אסורים דבר שהובילו והקצינו את הבריונות וההתנהגות האלימה שאף גרמו למצבים אובדניים אצל חלק מבני הנוער.
ההורים אובדי העצות ניסו בכל כוחם לסייע ולעזור לילדיהם. עכשיו כששוב לא ברור מה עומד על הפרק, האם תיפתח שנת הלימודים? האם יהיה סגר? חשוב לציין שיש אלטרנטיבה- פנימיית נוער ולנוכח שנת הלימודים הקשה שעברה על התלמידים נראית כאופציה מוצלחת.
בזמן שההורים ותלמידי בתי הספר הרגילים התמודדו עם ההשלכות הקשות של הקורונה בפנימיית הנוער הציוני בירושלים הצליחו לייצר בועה חינוכית שכללה סביבה לימודית וחברתית בטוחה ותומכת לתלמידיהם. התלמידים המשיכו ללמוד ולבלות יחד עם חבריהם בתוך הפנימיה הכוללת שטחי טבע ירוקים מלאי אוויר נקי בין הרי ירושלים והתמודדו יחד עם הקורונה.
חוות הנוער הציוני בירושלים שכבר מספר עשורים מחנכת ובונה את הדורות הבאים של ישראל, ומקנה להם ערכים של מצוינות והישגיות מקצועית וחברתית. בין בוגריה הכדורגלן אלי דסה שמשחק בנבחרת ישראל ובקבוצה בהולנד. הספורטאיות האולימפיות אנסטסיה גלושקוב ואינה יופה, ואחרים שמשמשים כקונסולים, שגרירים באו"ם ואף אנשי צבא בתפקידים חשובים.
מנהלת הפנימיה, אווה חסון מספרת: "בזמן הקורונה, תלמידי הפנימייה מנהלים חיי שגרה עד כמה שניתן ( בהתאם להגבלות). חיי הכפר הם עשירים, חיים בקפסולות חברתיות, על פי שכבות וכך גם לומדים. למידה מקוונת, בעת הצורך נעשית בכיתה ( לא מהמיטה), כך מתנהלת שגרה. בכפר מרחבים פתוחים וירוקים בהם יכולים התלמידים להסתובב, להתאמן ולהיפגש. במרכז הלמידה נבנו מחיצות שקופות המאפשרות למורי המרכז ללמד את התלמידים באופן פרטני ובטוח. במגרשים הפתוחים מקיימים אימונים ופעילויות שונות".
"אצלנו בפנימייה משתדלים לחיות חיים נורמטיביים בתוך השיגעון הגדול ואפילו ליהנות מזה. בכפר יש אחות האמונה על בריאות הנערים/ות, אשר נותנת מענה רפואי (ולא רק) בעת הצורך. הצוות הטיפולי זמין לתלמידים ועובד גם בשעת סגרים. אפילו הקורונה לא סגרה לנו את הפנימייה, ההיפך הוא הנכון: יש חיים, אפילו תוססים, בהתאם להגבלות."
פנימיית חוות נוער הציוני בירושלים כוללת בית ספר שמונה כ 500 תלמידים מכיתות ז'- י"ב ב-17 כיתות ומגוון מגמות ומסלולים. הלימודים בבית ספר מתחלקים ללימודים בחטיבת הביניים ולתיכון.
בחטיבת הביניים, בנוסף לשיעורי הליבה, ניתנים שיעורי העשרה במקצועות: ביוטכנולוגיה, כימיה ופיזיקה, כתיבה יוצרת, קולנוע, תיאטרון, מחול, אמנות, בריאות, תיכנות מחשבים ופיתוח חשיבה, שחמט ומתמטיקה. לימוד ספרות במסגרת למידה משמעותית. כמו כן ניתנים שיעורים פרטניים בכל המקצועות.
בתיכון בנוסף למקצועות החובה ניתן לבחור מגוון מגמות לימוד: מגמת ביולוגיה וחקלאות ( לימוד אנטומיה של בעל החיים המכוונת לוטרינרייה), מגמת דיפלומטיה (דגש על אנגלית, יחסים בינלאומיים והתמקצעות ב'דיבייטים'), מגמת ספורט ( 4 ענפים – שחיה, שחיה צורנית, סייף וכדורגל בשיתוף עם הפועל קטמון) מגמת פיזיקה, מגמת קולנוע, מגמת מוזיקה, מגמת אומנות, מגמת מידע דיגיטלי, מגמת לימודי שפה -סינית ורוסית.
ההרשמה לשנת הלימודים הקרובה עד סוף חודש אוגוסט. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר הפנימיה



