עשרה ימים של יצירה קולנועית דוקומנטרית מהארץ ומחו"ל בנושאי תרבות, זהות וזיכרון
באירועים: הקרנות סרטים, שיחות עם יוצרים ובמאים, מפגשים וסיורים מודרכים באוצרות הספרייה הלאומית, הרצאות ואירועים מוזיקליים בשידור חי מבניין הספרייה הלאומית
הספרייה הלאומית תקיים החודש את פסטיבל "דוקו.טקסט." – עשרה ימים של הקרנות סרטים דוקומנטריים נבחרים מישראל ומחו"ל העוסקים בתרבות, מורשת, זיכרון וזהות בארץ ובעולם. השנה יתקיים הפסטיבל במתכונת מקוונת והסרטים יהיו זמינים לצפייה (בתשלום) באתר הפסטיבל החל מיום ראשון ה 15/11 ועד יום רביעי ה 25/11.
גם בשנתו השישית של הפסטיבל, ועל אף אילוצי הקורונה, יתקיימו לאחר מרבית הסרטים מפגשים ושיחות בשידור חי מבניין הספרייה עם יוצרים ובמאים, אירועים מוזיקאליים ותצוגות פריטים של כמה מהאוספים החשובים והמעניינים השמורים בספרייה הלאומית.
הפסטיבל ייפתח בהקרנה מיוחדת של הסרט "גשם בעיניים", סרט נוגע ללב המביא את סיפור חייה הדרמטי של סופרת הילדים דבורה עומר שילווה גם בשיחה עם בנה, רון עומר, יוצר הסרט. בנוסף יתקיים סיור מקוון שבו יוצגו פריטים מארכיון דבורה עומר השמור בספרייה הלאומית. סרטים נוספים בפסטיבל שעוסקים בסופרים ואנשי רוח הם: "מרגרט אטווד – מילים הן כוח", על הסופרת הקנדית הנערצת בקרב מאות מיליוני קוראים ומסעותיה ברחבי תבל; "שגעון פרנטה", על הסופרת האיטלקייה המצליחה אלנה פרנטה; "שיר ערש לעמק", על דמותו המיוחדת של הצייר אלי שמיר; "עולמות המד"ב של אורסולה לה גווין", על דמותה פורצת הדרך של היוצרת האמריקאית הנחשבת לאחת מטובי סופרי הפנטזיה והמדע הבדיוני בעולם ועוד.
קטגוריה מעניינת נוספת ב"דוקו.טקסט" יהיו סרטים המפנים זרקור אל מחאות חברתיות ופוליטיות בארץ ובעולם ובהם: "מחאה לבנה", על תנועת 'רוק נגד גזענות' שפעלה בשנות השבעים באנגליה למען שוויון בין לבנים ושחורים במדינה ונגד גזענות באמצעים מוזיקליים ואומנותיים; "ארבע אימהות", על המאבק שהתנהל בארץ בשנות התשעים למען היציאה מלבנון; "שלום לקובנים" ו"הפנתרים השחורים" שני סרטים קצרים שיוקרנו ברצף על המהפכה הקומוניסטית בקובה ומחאת האפרו-אמריקאים בארה"ב בשנת 1968 של היוצרת אנייס ורדה. בנוסף יוקרן סרטו של הבמאי הנודע פטריסיו גוזמן – "רכס החלומות", זוכה פרס הסרט התיעודי בפסטיבל קאן לשנת 2019 על סרטו העוסק בזיכרונות והניסיונות לשחזר את החיים שלפני המהפכה הצבאית בצ'ילה. באחד מימי הפסטיבל יתקיים שיח על התיעוד הקולנועי של הפגנות ומחאות וכן יוצגו פריטים ייחודים מאוספי הספרייה הלאומית העוסקים במחאות ובמאבקים חברתיים ופוליטיים בישראל מאז הקמתה ועד היום.
סרטים נוספים בפסטיבל הם על אנשים, אירועים ומקומות המהווים חלק בלתי נפרד מחיי התרבות, הזיכרון והזהות של מדינות ולאומים. בין הסרטים שיוצגו בקטגוריה זו: "שוקן, על גבול הקונצנזוס", על דרכו וחייו של זלמן שוקן שייסד את עיתון הארץ; "איש החרב: גבריאל מוקד", על עורך השירה המיתולוגי שטלטל את ממסד הספרות בישראל; "אני (לא) מפלצת", על החיפוש אחר בעלי השליטה בידע, בהשראת תורתה והגותה של הפילוסופית חנה ארנדט; "מלחמתה של רעיה סניצינה", סיפורה האישי של גיבורת המלחמה הסובייטית שבגיל 94 עדיין פועלת למען הנצחת ותיקי מלחמת העולם השנייה ועוד.
בין האירועים שיתקיימו בשידור חי במסגרת הפסטיבל תהיה כיתת אמן בהשתתפות נטע אלקיים ועמית חי כהן שיספרו על מסעם במרוקו בעקבות סרטם "בעיניך אני רואה את ארצי"; אריאל תגר (די ג'יי כלבתא) ידגים כיצד חורטים על תקליטי ויניל וישמיע מוזיקה מתקליטים נשכחים; וכן ישתתפו בפסטיבל יוצרים, עיתונאים ואנשי ספר ובהם: נעה מנהיים, יובל אביבי, עודד כרמלי, עילאי גרין, רועי צ'זנה ורבים נוספים. פסטיבל "דוקו.טקסט" הוא פרויקט ראשון מסוגו בירושלים ומתקיים תודות לשיתוף פעולה של הספרייה הלאומית ופסטיבל דוקאביב.
לחץ למידע על הפסטיבל ורכישת כרטיסים לצפייה בסרטים באתר הספרייה הלאומית ובאתר הפסטיבל