עשרה ימים של יצירה קולנועית דוקומנטרית מהארץ ומחו"ל בנושאי תרבות, זהות וזיכרון
באירועים: הקרנות סרטים, שיחות עם יוצרים ובמאים, מפגשים וסיורים מודרכים באוצרות הספרייה הלאומית, הרצאות ואירועים מוזיקליים בשידור חי מבניין הספרייה הלאומית
הפסטיבל ייפתח בהקרנה מיוחדת של הסרט "גשם בעיניים", סרט נוגע ללב המביא את סיפור חייה הדרמטי של סופרת הילדים דבורה עומר שילווה גם בשיחה עם בנה, רון עומר, יוצר הסרט. בנוסף יתקיים סיור מקוון שבו יוצגו פריטים מארכיון דבורה עומר השמור בספרייה הלאומית. סרטים נוספים בפסטיבל שעוסקים בסופרים ואנשי רוח הם: "מרגרט אטווד – מילים הן כוח", על הסופרת הקנדית הנערצת בקרב מאות מיליוני קוראים ומסעותיה ברחבי תבל; "שגעון פרנטה", על הסופרת האיטלקייה המצליחה אלנה פרנטה; "שיר ערש לעמק", על דמותו המיוחדת של הצייר אלי שמיר; "עולמות המד"ב של אורסולה לה גווין", על דמותה פורצת הדרך של היוצרת האמריקאית הנחשבת לאחת מטובי סופרי הפנטזיה והמדע הבדיוני בעולם ועוד.
סרטים נוספים בפסטיבל הם על אנשים, אירועים ומקומות המהווים חלק בלתי נפרד מחיי התרבות, הזיכרון והזהות של מדינות ולאומים. בין הסרטים שיוצגו בקטגוריה זו: "שוקן, על גבול הקונצנזוס", על דרכו וחייו של זלמן שוקן שייסד את עיתון הארץ; "איש החרב: גבריאל מוקד", על עורך השירה המיתולוגי שטלטל את ממסד הספרות בישראל; "אני (לא) מפלצת", על החיפוש אחר בעלי השליטה בידע, בהשראת תורתה והגותה של הפילוסופית חנה ארנדט; "מלחמתה של רעיה סניצינה", סיפורה האישי של גיבורת המלחמה הסובייטית שבגיל 94 עדיין פועלת למען הנצחת ותיקי מלחמת העולם השנייה ועוד.