חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים חוגג את שנתו ה-21 עם מיטב האמנים הישראלים שהופיעו במסגרתו לאורך השנים

פסטיבל העוד

הצפייה במופעים חופשית ופתוחה לקהל ללא תשלום. 28-19 בנובמבר 2020

אהוד בנאי, גורג' סמעאן, סאלם דרוויש וגיל סמטנה מארחים את לונא אבו נסאר, הדס פל ירדן בשירי לדינו, רסיטל עוד של ויסאם ג'ובראן, פנטזיה לעוד וקמנצ'ה של יגל ואוריה הרוש, סמיר מח'ול בשירים נצרתיים, דורון קימה ואנסמבל פרלוד לשלום, נטע אלקיים ועמית חי כהן בשירי מהגרים, רועי פרידמן ונסים דקוואר, תזמורתו של תייסיר אליאס במחווה לאום כולת'ום ואחיותיה ושלמה בר, עומרי מור ואבטה בריהון במופע משותף

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים, בניהולו האמנותי של אפי בניה, מנהל בית הקונפדרציה, חוגג את שנתו ה-21. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 28-19 בנובמבר, 2020.

מגפת הקורונה אמנם מונעת מן הפסטיבל את האפשרות לארח אמנים בינלאומיים, אך מופעי הפסטיבל ימשיכו להציג קשת של מסורות ותרבויות החוצות גבולות בינלאומיים. כפי שאומר מנהל הפסטיבל אפי בניה: "מתכונת פסטיבל העוד השנה היא שונה, בשל אילוצי מגפת הקורונה, אך שומרת על הקו האמנותי של הפסטיבל מאז ראשיתו. הפסטיבל ימשיך להיות הבמה המרכזית בארץ למוסיקה הערבית הקלאסית האמנותית, ולהציג את  קשרי הגומלין הענפים והמרתקים בינה לבין המוסיקה היהודית בארץ ישראל ובשכנותיה."

מופעי הפסטיבל ישודרו בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה.

התוכנית האמנותית של הפסטיבל בשנה זו תארח את  מיטב האמנים והיוצרים הישראלים שהופיעו במסגרתו לאורך השנים:

מופע הפתיחה יפגיש את חברי הנפש אהוד בנאי ואנשי הגליל ג'ורג' סמעאן, סאלם דרוויש וגיל סמטנה המשתפים פעולה כבר יותר משלושים שנה, במופע המחבר בין תרבויות, עמים, לשונות ואנשים. הפעם הם יארחו עם ערן פורת וניצן חן רזאל את הזמרת-יוצרת לונא אבו נסאר. הם יחלקו שירים בעברית ובערבית ויראו כיצד השירים והסיפורים מלאי הרגש וההומור של כפר ראמה הגלילי וצלילי ילדותו של בנאי בסמטאות מחנה יהודה בירושלים נשמעים שונים, אך גם דומים מאד. (חמישי, 19.11.20, ג' בכסלו תשפ"א, 21:00, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

 

הזמרת-יוצרת ואמנית הקול הבינלאומית מור קרבסי, בת לשושלת מרוקאית-ספרדית, יוצאת למסע מוסיקלי הנע בין ישראל, ספרד, מרוקו והרי האטלס. קרבסי מחברת בין השירה הליטורגית של יהודי צפון מרוקו והחכתיה, אותה למדה מסבא שלה, ובין השירה הברברית של כפרי הרי האטלס, ומבקשת להציע נוכחות קולית נשית בעולם מוסיקלי גברי ברובו. (מוצ"ש, 21.11.20, ה' בכסלו תשפ"א, 21:00, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

 

הזמרת והפייטנית הדס פל ירדן תחשוף אוצר מוסיקלי שנותר עלום במשך מאה שנים ויותר. לפני כעשור אותרו בארכיון חברת EMI באנגליה שירי לדינו שהוקלטו בסלוניקי ובסרייבו לפני מלחמת העולם הראשונה, ובוצעו על ידי מיטב הזמרים והזמרות היהודים הספרדים של התקופה. הקלטות אלה נרכשו על ידי המרכז לחקר המוסיקה היהודית באוניברסיטה העברית וראו אור השנה. פל ירדן תבצע את השירים בעיבודים חדשים, השומרים על הרוח המקורית של הקולות המגיעים אלינו ממקומות ומזמנים רחוקים.

*המופע בהפקת המרכז לחקר המוסיקה היהודית, האוניברסיטה העברית בירושלים.(ראשון, 22.11.20, ו' בכסלו תשפ"א, 19:00, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

 

 

המלחין ונגן העוד ויסאם ג'ובראן יגיש רסיטל עוד סולו. ברסיטל, לו בחר לקרוא "הרקיע השמיני", ינגן יצירות שמיימיות משלו ויצירות מוכרות יותר ופחות מעולמות העוד הארציים.  ג'ובראן הגיע אל העוד המזרחי מתוך השכלתו הקלאסית-מודרנית והמערבית כמלחין, ופיתח סגנון הלחנה ונגינה חדשני שמציע שפה עשירה, חוצת גבולות, תרבויות וסגנונות למורשת העוד. (ראשון, 22.11.20, ו' בכסלו תשפ"א, 22:00, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

 

פנטזיה לקמנצ'ה ועוד הינה הפקה מיוחדת לפסטיבל העוד: מפגש אינטימי ומרגש של דואו האחים,  הזמר ונגן הקמנצ'ה והנאי יגל הרוש ונגן העוד אוריה הרוש, בליווי מקהלה, המשחזר את אחד הריטואלים העתיקים והמסעירים של השירה הלילית  – תיקון חצות. לצד מזמורי תהילים ופיוטי בקשות יבוצעו גם פיוטים חדשים ומקוריים מתוך האלבום החדש של יגל הרוש, "שירים לחצות הליל". (שני, 23.11.20, ז' בכסלו תשפ"א, 19:00, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

 

נגן העוד והזמר סמיר מח'ול מביא גרסה רעננה ואינטימית למחרוזות השירים "שירים נצרתיים" – "أغاني نصراوية", הנשענים על עברה של העיר נצרת כתחנת מסחר ומעבר בין ערי הבירה דמשק, ביירות וקהיר. שירים ולחנים סוריים ומצריים זכו לטקסטים מקוריים של בני אזור נצרת והגליל, הפכו לשירים עממיים ונחרתו בזיכרון הקולקטיבי של תושבי האזור כמסמנים חתונות ושמחות משפחתיות.(שני, 23.11.20, ז' בכסלו תשפ"א, 22:00, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

 

אנסמבל פרלוד לשלום, בהנהגת הפסנתרן והמלחין דורון קימה, מורכב ממוסיקאים יהודים וערבים ויבצע יצירות מקוריות ועיבודים מיוחדים לקלאסיקות מערביות של מלחינים כגון יוהאן סבסטיאן באך, פרדריק שופן ואניו מוריקונה, ולשירים של הזמרת פיירוז, מוחמד עבד אל-ואהב ויוצרים חשובים אחרים מהעולם הערבי, בתזמור מיוחד המדגיש את הייחוד של הכלים המערביים והערביים.(שלישי, 24.11.20, ח' בכסלו תשפ"א, 19:00, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

 

זוג היוצרים נטע אלקיים ועמית חי כהן, אשר בשנים האחרונות פועלים על ציר ירושלים-מרוקו, יגישו הפקת מקור אינטימית, במיוחד לפסטיבל העוד, המתמקדת בשירים על הגירה ועל מהגרים. שירים אלה כוללים טקסטים מיתיים, הבעות של געגוע אינסופי למולדת רחוקה, שירים של משוררים ישראלים בני זמננו שתורגמו לשפה המרוקאית, פיוטי געגוע מהמגרב לארץ הקודש ושירי מחאה מהמעברות. (שלישי, 24.11.20, ח' בכסלו תשפ"א, 21:30, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

 

 

רועי פרידמן נגן כלי הקשה ונסים דקוואר, מגדולי הכנרים של המוסיקה הערבית הקלאסית, חוזרים במופע חדש –  "באב אל הווא" ("השער לרוח" וגם "שער האהבה"), המציג יצירות חדשות ומקוריות הצוללות אל עולמות המקאם העשירים ואל מרחבים חדשים של צלילים וקצב. יצטרף אליהם למסע ד"ר ואסים עודה, נגן עוד ומלחין, שניגן עם סימון שאהין, עומר פארוק טקבילק ולהקת רדיוהד. (רביעי, 25.11.20, ט' בכסלו תשפ"א, 21:30, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

וירטואוז העוד הבין-לאומי פרופ' תייסיר אליאס ותזמורתו יחלקו כבוד לאום כולת'ום ולאחיותיה – לילה מוראד, אסמהאן, ורדה אל-ג'זאאריה, הודא סולטאן, נג'את אל-סע'ירה ופאיזה אחמד, גדולות הזמר הערבי בארץ הנילוס במאה העשרים. כולן היו זמרות נערצות שעיצבו את פניה של המוסיקה הערבית האמנותית, הטביעו עליה את חותמן – כל אחת בדרכה הייחודית – והפכו לאגדה עוד בחייהן. (חמישי, 26.11.20,    י' בכסלו תשפ"א, 21:00, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה)

הפסטיבל יינעל במופע של הזמר והיוצר שלמה בר, הפסנתרן עומרי מור והסקסופוניסט והזמר אבטה בריהון. הם נפגשו במופע הסיום של פסטיבל הולגאב וחוזרים במופע חדש שממשיך ומעמיק את מסעם המשותף אל תוך עולם המוסיקה הצפון אפריקאית, האתיופית והג׳אז. הם משלבים תרבויות מוסיקליות אלה אל תוך כור ההיתוך המוסיקלי הישראלי, שהינו בו בזמן גם מאד אוניברסלי.(מוצ"ש, 28.11.2020, י"ב בכסלו תשפ"א, 21:30, שידור בעמוד הפייסבוק ובערוץ היו-טיוב של בית הקונפדרציה).

צלילים מהפסטיבל בשנה שעברה

הצפייה במופעים חופשית ופתוחה לקהל ללא תשלום

 

פסטיבל העוד הבינלאומי בירושלים מתקיים בתמיכת משרד התרבות והספורט – מנהל התרבות; עיריית ירושלים- האגף לתרבות; הקרן לירושלים; קבוצת ראובן אלה.

פייסבוק "בית הקונפדרציה" בפייסבוק

באתר: www.confederationhouse.org

בערוץ היוטיוב: https://bit.ly/34P5MvK

טלפון: 02-5399360, שלוחה 5

התכנית נתונה לשינויים. עקבו אחר העדכונים באתר ובדף הפייסבוק של בית הקונפדרציה.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Telegram