קצרים: איפה השער השמיני של ירושלים, ואיפה פורחות אותיות, כמה סדנאות AI יש למשרתי המילואים ומה עשה אמיר דדון בכנס לטיפול בפוסט טראומה

השבוע התקיים כנס של האגודה לבריאות הציבור ושל יחידת הטראומה במרכז סגול לרפואה היפרברית בנושא חידושים בטיפול בפוסט טראומה. בכנס שהתקיים במרכז הרפואי שמיר השתתפו כ-300 מטפלים, פסיכולוגית, פסיכיאטרים, מטופלים ובני משפחותיהם.

באי הכנס נחשפו לטיפול המשולב בפוסט טראומה על דג על הטיפול החדשני בתא לחץ במרכז שמיר ולמקרים מיוחדים של התמודדות מוצלחת עם פוסט טראומה.

ד"ר קרן דואניס ברק מנהלת יחידת הטראומה בתא לחץ הסבירה על הטיפול בפוסט טראומה בשילוב תא הלחץ  וחשפה כי החל מתחילת מלחמת חרבות ברזל טופלו  במרכז סגול לרפואה היפרברית בשמיר אסף הרופא: 650 תושבי העורף ושורדי נובה, 175 חיילים פצועים ומאות לוחמים פוסט טראומטיים. את האירוע חתם אמיר דדון במופע מרגש ושיתף במעט מחוויותיו כפוסט טראומטי ואף נכנס לסייר בתא הלחץ.

משמאל לימין עו"ד יסמין נחום, מנכ"לית האגודה לבריאות הציבור, אמיר דדון ודר קרן דואניס ברק מנהלת יחידת הטראומה שמיר אסף הרופא צילום אור גפן
משמאל לימין עו"ד יסמין נחום, מנכ"לית האגודה לבריאות הציבור, אמיר דדון ודר קרן דואניס ברק מנהלת יחידת הטראומה שמיר אסף הרופא צילום אור גפן

תערוכה חדשה במוזיאון ארצות המקרא ירושלים: אותיות פורחות באוויר

 יצירות אמנות ייחודיות מוסיפות רובד חדש ומסקרן לעולם המשמעויות העשיר של האותיות העבריות. האלפבית העברי מורכב מ-22 אותיות אשר במסורת המיסטית היהודית הן אבני הבנייה של הבריאה עצמה. יצירותיהם של האמנים סֶרגֵיי בּוּנקוֹב וטֶנוֹ פֶּנְט סוֹסטֶר, בשיתוף האמן הדיגיטלי מקסים בונקוב, מזמינות אותנו למסע אל מהותן הרוחנית של אותיות האלף-בית. 

ד"ר ריסה לויט, מנכ"לית המוזיאון: "מוזיאון ארצות המקרא ירושלים מתרגש מההזדמנות להציג לציבור הרחב את התערוכה 'אותיות פורחות באוויר', המציגה תחריטים שעוסקים באותיות הכתב העברי והעושה שימוש חדשני בטכנולוגיית מציאות רבודה (AR).
גלינה פדורובנה, אוצרת התערוכה: "העבודה של האמנים סֶרגֵיי בּוּנקוֹב וטֶנוֹ פֶּנְט סוֹסטֶר, על התחריטים המוצגים בתערוכה נמשכה שש שנים ארוכות של יצירה מרתקת, אשר מתעוררת לחיים באמצעות טכנולוגיית מציאות רבודה ובשיתוף האמן הדיגיטלי מקסים בונקוב."

התערוכה תיפתח לקהל הרחב ב-28.2.25 פרטים באתר המוזיאון

באדיבות מוזיאון ארצות המקרא ירושלים

שבוע החדשנות בשירות התעסוקה: משרתי המילואים בחרבות ברזל מוזמנים ל 29 סדנאות לעבודה בעידן ה AI – שירות התעסוקה קיים השבוע לראשונה את שבוע החדשנות בו לקחו חלק כלל מהנהלים והעובדים בשירות, זאת מתוך הבנה של אתגרי העתיד בעולם העבודה המודרני .
הסדנאות המועברות באופן מקוון, פתוחות גם בפני כלל משרתי ומשרתות המילואים במסגרת תכנית "ממדים לתעסוקה" של שירות התעסוקה. מדובר במיזם ראשון מסוגו שהוקם באחרונה, ותכליתו לסייע לכלל משרתי ומשרתות המילואים ולבנות ובני זוגם בקבלת פתרונות תעסוקתיים, שיאפשרו להם לשוב למעגל העבודה, למי שנפלט ממנו נוכח שירות המילואים, או לחזק את מעמדם בו או לחשב בו מסלול מחדש. ייחודו של המיזם הוא בהעמדת פתרונות תעסוקתיים מותאמים אישית ולא גנריים, לכל מי שנרשם אליו. לכניסה ללו"ז המלא של הסדנאות והרשמה ללא עלות לאנשי ונשות המילואים. 
להלן הקישור

עו"ד עינבל משש, מנכ"לית שירות התעסוקה: ״ככל שאנו מתקדמים אל תוך העידן הדיגיטלי, הטמעת חדשנות טכנולוגית בשירות הציבורי אינה עוד בגדר אופציה – זהו הכרח אסטרטגי. אנו בשירות התעסוקה רואים בחדשנות ובשימוש בכלי AI מנוע מרכזי לשיפור השירות, הגדלת האפקטיביות ומתן מענה מדויק יותר לדורשי עבודה בשוק התעסוקה המשתנה".

עינבל משש, מנכלית שירות התעסוקה - צילום- שלומי אמסלם

עושי חייל בבית הנשיא – השבוע אירח נשיא המדינה  25 חיילים מחיילי עמותת עושי חיל המתמקדת בחיילים בודדים המגיעים מהמגזר החרדי והדתי.הנשיא שוחח עם החיילים במשך שעה ארוכה ושמע על הרקע של כל חייל וחייל והיכן משרת כיום, ועל הליווי שהם מקבלים מהעמותה, מעשרות המשפחות המלוות, מהמטפלים הרגשיים וממתנדבי העמותה. לאחר הפגישה, חיילי העמותה חזרו ליחידותיהם, נרגשים ומחוזקים מההכרה והעידוד שקיבלו, כשהם מרגישים את המשמעות הגדולה של שירותם הצבאי בהגנה על מדינת ישראל.

החיילים עם הנשיא וחברי העמותה צילום עלמ עמוס בן גרשום
החיילים עם הנשיא וחברי העמותה צילום לעמ עמוס בן גרשום

לאחר שלוש שנות שדרוג מקיף שער העיר הקדום נפתח לקהל – לאחר שדרוג מקיף בן שלוש שנים – משרד ירושלים ומסורת ישראל והחברה לפיתוח מזרח ירושלים (פמ"י) חונכים את שער העיר הקדום, אתר היסטורי שלו משמעות מיוחדת בסיפור העם היהודי. שער העיר הקדום, שנחשף מתחת לשער שכם, מספר סיפור של תקומה יהודית.

במקום בו הרומאים בנו את שער הכניסה לעירם 'אליה קפיטולינה' שנועדה למחוק את זהותה היהודית של ירושלים, נפתח כעת מיצג אור-קולי חדשני המחיה את המסורת היהודית העתיקה של שערי העיר בתקופת המקרא כמוקדי משפט, נבואה ומסחר, ומנגיש לכל המשפחה פרק שרובו אבד מההיסטוריה היהודית.

השער הקדום כניסה. צילום איתמר גרינבג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *