פסטיבל הקולנוע ירושלים ה-41 מודיע על קיום כנס מיוחד העוסק בעתיד הקולנוע הישראלי בימים אלו. הכנס מורכב ממספר מושבים מרתקים בניהם: תחרות פיצ'פוינט לסרטים קצרים בשיתוף קרן גשר לקולנוע רב תרבותי בהנחייתה של השחקנית ליאת הרלב (11:00), כנס מנהלי פסטיבלים לקולנוע יהודי בשיתוף החטיבה לדיפלומטיה תרבותית של משרד החוץ (11:00), פאנל בהנחייתו של העיתונאי בן שני על יצירת קולנוע בצל מלחמה (14:00), פאנל וסדנאות מעשיות העוסקות במהפכה של הבינה המלאכותית בהקשר הקולנועי (16:00) ולבסוף מפגש בנושא הרפורמה הקולנועית של משרד התרבות עם חברי המועצה הישראלית לקולנוע, יו"ר איגוד הבמאים, התסריטים והמפיקים (17:30).
בפאנלים תוכלו למצוא את מיטב יוצרי הקולנוע, ביניהם: נועה אהרוני, דני רוזנברג, תום שובל, אורי שנער, ארי פולמן, מתן שליטא, ערן ב.י, ארז רובינשטיין.
בכנס תחת הנחייתה של העיתונאית נירית אנדרמן יתכנסו יוצרי קולנוע בניהם יוסף סידר, לירן עצמור וטל גרנית, וכל יושבי ראש האיגודים הקולנועיים – איגוד התסריטאים, הבמאיות והבמאים, מפיקים והפורום הדוקומנטרי ויו"ר קרן לקולנוע הישראלי לשעבר – כתרי שחורי.
את הכנס הפיקו ואצרו יפעת טובי ואלה טל מפסטיבל הקולנוע ירושלים.

מפיקת פסטיבל הקולנוע ירושלים, אלה טל: "אני חשה וכמוני רבים, שהסכנות, מבית ומבחוץ, מאיימות על המשכה של היצירה הקולנועית בישראל ולכן חשוב שהפסטיבל יקיים יום המוקדש לכך. נכנסנו לתקופה בה פסטיבלים בעולם חוששים להקרין סרטים ישראלים, מפיצים תוהים אם לקחת סיכון בהפצת היצירה החדשה שלנו, ובנוסף במשרד התרבות נדונים בימים אלו תבחינים העלולים לפגוע במגוון היצירתי בקולנוע הישראלי ובאיכותו. היבט נוסף שרצינו לבחון הוא הזמן שבו היוצרים הוותיקים נמצאים עכשיו וכיצד ה-7 באוקטובר משפיע על תהליך היצירה שלהם ועל התכנים בהם הם יעסקו.
היה לנו חשוב לעטוף את היום הלא פשוט הזה במבט אופטימי על העתיד של הקולנוע הישראלי ולכן יריית הפתיחה היא בתחרות פיצ'פוינט של קרן גשר, והכנס יסתיים בהכרזה על הזוכים של דור העתיד של הקולנוע הישראלי – תחרות קצרים של הפסטיבל. בואו בראשו".
דניאלה תורג'מן, מנהלת אומנותית של פסטיבל הקולנוע היהודי בירושלים, על קיום המושב של מנהלי פסטיבלים לקולנוע יהודי: "בעקבות אירועי 7 באוקטובר, פסטיבלי קולנוע יהודי ברחבי העולם נדרשו לחשוב מחדש על משמעותם ותפקידם. כולנו ודאי נסכים שפסטיבלי הקולנוע היהודי ניצבים בצומת דרכים, וכל אחד מאיתנו נדרש להתמודד עם האתגרים החדשים של הקהילות השונות שלנו בהתאם לצורכיהן. פסטיבל ירושלים ה-41 יארח קבוצה של מנהלי פסטיבלי קולנוע יהודי ביניהם- פולין, פריז, גרמניה, צ'כיה, רוסיה וארה"ב לדיון בשאלות הנוגעות ליצירת תוכניות של קולנוע יהודי בימינו אלה."

אודות פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים 2024:
פסטיבל הקולנוע ירושלים יתקיים השנה בתאריכים 18-27 ביולי 2024.
הפסטיבל יציג תכנית אמנותית עשירה הכוללת עשרות בכורות של סרטים מרחבי העולם, חשיפה ראשונה של מיטב הקולנוע הישראלי, כמו גם סרטים מדוברים שגרפו פרסים בפסטיבלים מובילים בעולם ובהם ברלין, קאן, ונציה, סאנדנס ואחרים.
התוכנית האמנותית תכלול את מיטב הקולנוע המקומי והעולמי במגוון מסגרות ותחרויות, במרכזם תחרות חג'ג' לקולנוע ישראלי עלילתי, תחרות דיאמונד לקולנוע תיעודי ישראלי, לצד תחרויות בינלאומיות,
ביכורים, קולנוע ניסיוני ועוד. הפסטיבל מחלק מדי שנה סכום של כמיליון ש"ח כפרסים בתחרויות השונות, רובם ליוצרים ולאנשי קולנוע ישראלים, לעידוד ולתמיכה באמנות הקולנוע.
פסטיבל הקולנוע ירושלים, שהגתה ויזמה כלת פרס ישראל ומייסדת סינמטק ירושלים, ליה ון ליר, נחשב למוביל ולחשוב בישראל, נהנה ממעמד יוקרתי גם בזירה הבינלאומית והתבסס כאחד מפסטיבלי הקולנוע המובילים בעולם. בפסטיבל צפויים לבקר כ-70 אלף חובבי קולנוע ותרבות מהארץ ומהעולם, ומוזמנים אליו אורחים רבי מעלה מתעשיית הקולנוע הבינלאומית לצד אנשי קולנוע ישראלים, בהם שחקנים, במאים, מפיקים, מנהלי פסטיבלים, מנהלי קרנות קולנוע ועוד.
מהדורתו ה-41 של פסטיבל הקולנוע ירושלים תיפתח ב-18 ביולי (חמישי) כמיטב המסורת, באירוע בבריכת הסולטן, תחת כיפת השמיים, מול קהל של 6,000 צופים ואורחים.
פסטיבל הקולנוע ירושלים מתקיים בתמיכת משרד התרבות, קרן ון ליר והקרן לירושלים.
מנהל הפסטיבל: רוני מהדב-לוין. מנהל אמנותי יוצא: אלעד סמורזיק. מנהל אמנותי נכנס: אור סיגולי. עורכות התוכן של האירוע: אלה טל ויפעת טובי
מידע נוסף ולו"ז הכנס בעמוד "עתיד הקולנוע הישראלי"
פרטים מלאים, מועדי הקרנה והזמנת כרטיסים – האתר הרשמי של הפסטיבל