סיור במנהרות כביש 16, הכניסה החדשה למערב ירושלים:
"על פי בדיקות של כדאיות כלכלית אמור הכביש לחסוך בין 100-400 מיליון בשנה והוא אמור לצמצם את מספר כלי הרכב הנכנסים לירושלים דרך גינות סחרוב בכ 30%"
עלות הכביש כמיליארד וחצי שקלים והוא אמור להיפתח בשנת 2022
בסיור שנערך באתר העבודה ובמנהרות כביש הגישה החדש לירושלים, כביש מספר 16, בראשות מהנדס העיר ירושלים, יואל אבן והצוות המקצועי שלו. בסיור נמסר כי הכביש, האמור לשמש ככניסה החדשה והמרכזית של ירושלים, מתקדם על פי הקצב המתוכנן והפתיחה שלו צפויה במהלך שנת 2022. עלות הכביש כמיליארד וחצי שקלים ועל פי בדיקות של כדאיות כלכלית אמור הכביש לחסוך בין 100-400 מיליון בשנה, והוא אמור לצמצם את מספר כלי הרכב הנכנסים לירושלים דרך גינות סחרוב בכ 30%. הסיור נועד לבחון את התקדמות העבודות ובשאלה כיצד למזער את הפגיעה בחיי היום יום של התושבים הסמוכים לעבודות.
עוד השתתפו מנהל אגף תושי"ה בעירייה, קובי ממליה, מנכ"ל חברת מוריה גלעד בר-אדון, וסמנכ"ל החברה אבנר ברקוביץ וכן מנהל מערך ההסברה והדוברות של ירושלים ד"ר ישראל סרנגה, נציגי החברות המבצעות: חברת שפיר ופיצרוטי האיטלקית, וכן המשנה למנכ"ל חברת נתיבי ישראל אמיר סיטבון וחברת חפת.
כביש 16 יהיה תלת נתיבי ויחבר בין מחלף מוצא לשכונות מערב ירושלים. במסגרת הפרויקט יוקם גשר באורך של 372 מטרים מעל נחל שורק במחלף מוצא, הוא יחבר בין גשר מוצא וכביש 1 לכביש 16. כמו כן הוא יעבור דרך נחל רבידה שאמור לעבור שיקום נופי. המנהרות יעברו מתחת לשכונת הר נוף ואורכן כ-1.5 ק"מ, ומתחת לשכונת יפה נוף באורך של 1.3 ק"מ. מחלפים מהכביש החדש יצאו לכיוון גבעת שאול, מחלף בייט ומחלף גבעת מרדכי.
תמונות מהסיור בכביש 16
לסרטוני הסברה נוספים אודות כביש 16
הסרטונים באדיבות החברות המבצעות ומעמוד הפייסבוק 'ירושלים מתחדשת – מבט הציפור'.