הספרייה הלאומית נפתחה היום לציבור הקוראים והחוקרים
"הספרייה המשיכה גם כשהייתה סגורה לציבור להציע תכנים, מידע ופעילויות בתחומי התרבות והחינוך באמצעים מקוונים
הספרייה הלאומית פתחה היום (יום ראשון) לציבור הרחב את אולמות הקריאה הראשיים, את שירותי השאלת הספרים ואת שירותי הצילום, לאחר חודשיים בהם היו סגורים
עם זאת, גם בזמן שהספרייה הלאומית הייתה סגורה לפעילות של חוקרים, סטודנטים והציבור הרחב היא המשיכה להציע מידע מקוון וגישה חופשית ל מיליוני ספרים, פריטים וכתבי יד שנגישים וזמינים באתר הספרייה וברשת. מנתוני הספרייה עולה כי במהלך תקופת הסגר נכנסו למעלה ממיליון וחצי גולשים ישראלים למאגרי המידע, לאוספים ולארכיונים שלה.
על מנת לעמוד בדרישות "התו הסגול", הביקור בספרייה יוגבל למשמרות של שלוש שעות לאדם, ובהזמנת תור מראש דרך אתר הספרייה. מערכת זימון התורים תקצה מקום ישיבה ממוספר באופן אוטומטי לכל קורא, כך שאם יתגלה חולה קורונה ניתן יהיה לאתר במדויק את מקום הישיבה שלו. בנוסף, הוקמו עמדות ממוגנות לספרנים בדלפקי ההשאלה והוכשרו כמה עשרות עמדות ישיבה שבניהן נבנו מחיצות עם מקומות ישיבה ממוספרים, כאשר בין משמרת למשמרת ינוקו אזורי הישיבה.
מנהל הספרייה הלאומית, אורן וינברג, אמר היום כי בתקופה הקרובה צפויים להתחדש גם אירועי התרבות והעיון, הפעילות החינוכית לתלמידים והסיורים המודרכים לקבוצות וליחידים.
"הספרייה המשיכה גם בחודשיים בהם היא הייתה סגורה לציבור להציע שפע של תכנים, מידע ופעילויות בתחומי התרבות והחינוך באמצעים מקוונים, אולם אנו רואים חשיבות רבה במפגש הפיזי עם עמיתים ללמידה, לעיון ולמחקר ולשהייה במרחב המאפשר מפגש בלתי אמצעי עם עולמות תוכן וידע. הביקוש הרב שאנחנו עדים לו להגיע לספרייה מראה שאין תחליף לחוויית הלמידה והעשרה באווירה המיוחדת שהספרייה הלאומית מציעה לאלפי הקוראים, החוקרים, הסטודנטים והתלמידים מכל הארץ הפוקדים את הספרייה מדי יום", אומר מנהל הספרייה.
יצויין כי מאז היווסדה של הספרייה הלאומית, לפני כמעט 130 שנים, היא נסגרה רק פעם אחת לכמה חודשים במלחמת העצמאות, בעת ששכנה על הר הצופים שהופגז קשות.