מנכ"לית עיריית ירושלים בראיון "אחד על אחד" עם עמית סגל: "רשת הרכבת הקלה תופעל תוך חצי שנה"

בשיחה פתוחה שנערכה בכנס ירושלים לכלכלה ועסקים (JEBC), הציגה אריאלה רג'ואן את תוכניות הפיתוח של הבירה בפני פרשן חדשות 12, עמית סגל. על הפרק: פריסת 70 ק"מ של מסילות, שיא בהתחלות בנייה והתמודדות עם משבר התיירות.

מערכת JNEWS

אריאלה רג'ואן, מנכ"לית עיריית ירושלים, סקרה השבוע בראיון "אחד על אחד" עם פרשן חדשות 12, עמית סגל, בכנס ירושלים לכלכלה ועסקים (JEBC). במהלך המפגש פרטה רג'ואן את פעילות העירייה בתחומי התשתיות, הדיור והתעסוקה, ואת הפרויקטים המרכזיים המתוכננים לשנים הקרובות.

"מהפכה של מנהלות בכירות בכיכר ספרא"

הראיון נפתח בהתייחסות לשינוי במבנה הארגוני של העירייה. רג'ואן, האישה הראשונה המכהנת בתפקיד המנכ"לית, ציינה בפני סגל כי לצד מינויה, שולבו נשים בתפקידי מפתח נוספים ובהם אדריכלית העיר וראשי מינהלים בתחומי התרבות ומעמד האישה. היא הדגישה כי מדובר במגמה חסרת תקדים של שילוב נשים בדרג הניהולי הבכיר ביותר בעירייה.

התחזית התחבורתית: רשת של 70 קילומטרים

בשיחה על עומסי התנועה בעיר, פירטה רג'ואן את תוכנית הפריסה של הרכבת הקלה. לפי הנתונים שהציגה, בעוד כחצי שנה צפויה להתחיל לפעול רשת הרכבות, שתגיע בסופו של תהליך לאורך של כמעט 70 קילומטרים.

עוד בנושא: פרויקטים חדשים ותשתיות בירושלים – באתר JNEWS

רג'ואן הבהירה כי המטרה אינה לאלץ משפחות לוותר על הרכב הפרטי, אלא לייצר חלופה נגישה: "אנחנו הופכים את התחבורה הציבורית לאופציונלית. המטרה היא שאדם שיוצא מביתו בבית הכרם או בגילה יוכל לבחור בדרך פשוטה בין הרכב הפרטי לרכבת הקלה". היא הוסיפה כי המודל התחבורתי מתבסס על ניהול השכונות דרך 32 מינהלים קהילתיים, המספקים שירותים בקרבת הבית.

אולי יעניין אותך גם:  בסן ועצמון בפגייה הממוגנת בהדסה הר הצופים

התיירות והמלחמה: "לא ביטלנו אף אירוע בינלאומי"

בהמשך הראיון, התייחסה רג'ואן לפגיעה בענף התיירות בעקבות המלחמה, אך הדגישה כי העירייה החליטה להמשיך כמתוכנן עם אירועי הענק. בין היתר ציינה את המכביה, אירועי אתלטיקה ומרתון ירושלים הבינלאומי.

לדבריה, במרתון הקרוב צפויים להשתתף כ-40,000 רצים, מתוכם כ-1,000 המגיעים מחו"ל. רג'ואן הוסיפה כי העירייה ניהלה באופן עצמאי את אירוחם של למעלה מ-20,000 מפונים בבתי המלון בעיר מאז פרוץ הקרבות.

אריאלה רג'ואן פורסת את תוכניות הפיתוח של הבירה בפני פרשן חדשות 12, עמית סגל: פריסת 70 ק"מ של מסילות, שיא בהתחלות בנייה והתמודדות עם משבר התיירות.
אריאלה רג'ואן פורסת את תוכניות הפיתוח של הבירה בפני פרשן חדשות 12, עמית סגל: פריסת 70 ק"מ של מסילות, שיא בהתחלות בנייה והתמודדות עם משבר התיירות.

 

ירושלים 2031: 170 מנופים באוויר

לקראת סיום, הציגה רג'ואן את נתוני תנופת הבנייה בעיר. היא ציינה בפני סגל כי השנה נרשם שיא של 8,445 יחידות דיור מאושרות, כאשר מוקדי הפיתוח העיקריים הם פרויקט רובע הכניסה לעיר ואזור התעשייה תלפיות.

לדבריה, תלפיות משנה את פניה מאזור תעשייה למוקד אורבני המשלב מגורים ותעסוקה. "מי שהולך היום בתלפיות רואה את השינוי בין המבנים הישנים למבנים החדשים המוקמים שם", סיכמה את דבריה. 

החמצתם את הכנס? צפו בכל רגעי השיא מכנס ירושלים לכלכלה ועסקים 2026

הכנס בהשתתפות עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים, בנק יהב, חברת אלדן, כללית מחוז ירושלים, פאהן קנה יועצים GT Israel, ויסמן אחזקות, מטי ירושלים, סנטרל פארק, סמוב, לשכת המתווכים, לשכת היועצים העסקיים, להב – לשכת העצמאים בישראל, לשכת עורכי הדין,התאחדות התעשיינים,  יקבי ירושלים, בוני ירושלים, חברת יפעת MI  מגדל הנשרים בגבעת שאול, גב ים קמפוס העברית, מכללת עזריאלי להנדסה, המרכז האקדמי לב, העמותות: אלווין ישראל, הורה ירושלים, ושקל וכן אתר electrica. את הכנס הפיק משרד מסר אחד בהנהלת פיני קבסה

אולי יעניין אותך גם:  ירושלים מברכת: בכירי העיר ומובילי הדעה במסר חגיגי לפסח תשפ"ו