בשורה לתושבי ירושלים: נתיב תחבורה ציבורית חדש נפתח  בכביש בגין

במסגרת המיזם של משרד התחבורה, עיריית ירושלים וחברת מוריה הורחב ציר התנועה המרכזי לארבעה נתיבים בין מנהרות ליפתא להר חוצבים, כאשר בינואר הקרוב יושלם הרצף התחבורתי גם בכיוון הנגדי לצד גשר ייעודי ושביל אופניים. (צילומים: מוריה החברה לפיתוח ירושלים).
סימוני נתיב תחבורה ציבורית בצבע צהוב על גבי אספלט חדש בעיקול של כביש בגין בירושלים
ציר התנועה המורחב בכביש בגין, במטרה לשפר את תנועת האוטובוסים ולהקל על הפקקים. צילום: מוריה

נתיב תחבורה ציבורית בכביש בגין נפתח אמש לתנועה ממנהרות ליפתא ועד הר חוצבים, כחלק ממהלך נרחב לשדרוג תשתיות התנועה בבירה. המיזם מקודם במשותף על ידי משרד התחבורה וכן עיריית ירושלים, באמצעות חברת מוריה. הנתיב הייעודי צפוי לשפר את זרימת התחבורה הציבורית, לקצר את משך הנסיעה עבור נוסעי האוטובוסים ולהקל על עומסי התנועה עבור כלל הנהגים ומשתמשי הדרך.

במסגרת העבודות בשטח הורחב הכביש משלושה לארבעה נתיבים, כאשר הנתיב הימני החדש הוקצה באופן בלעדי עבור כלי תחבורה ציבורית. בהמשך התוכנית, במהלך חודש ינואר הקרוב, צפוי להיפתח לתנועה גם הנתיב בכיוון הנגדי. עם פתיחתו יושלם רצף מלא של נתיבי תחבורה ציבורית בשני כיווני הנסיעה, לאורך מקטע שאורכו עולה על שני קילומטרים, מאזור מחלף גולדה מאיר ועד מנהרות ליפתא ורמפת היציאה לכיוון גבעת שאול ושדרות בן גוריון.

התוכנית ההנדסית כוללת בנוסף הקמת גשר חדש לתחבורה ציבורית, לצד סלילת שביל אופניים והסדרת מסלול הליכה להולכי רגל הצופה לעבר הנוף הפתוח ממערב לעיר. מדובר בפרויקט ביצוע מורכב שנוהל באחד מצירי התנועה הראשיים והעמוסים ביותר בירושלים, תוך המשך תנועת כלי הרכב לאורך כל תקופת הפעילות.

פרויקט נת”צ בגין מהווה נדבך נוסף בעבודה המשותפת שמובילים משרד התחבורה, תכנית אב לתחבורה, עיריית ירושלים וחברת מוריה לפיתוח המערך התחבורתי, במטרה לחזק את השירות העירוני ולשפר את איכות הנסיעה עבור התושבים והמבקרים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, התייחס לחניכת המקטע וציין כי ירושלים נמצאת בעיצומה של מהפכת תחבורה חסרת תקדים, ופתיחת נתיב התחבורה הציבורית החדש בכביש בגין היא צעד משמעותי נוסף בדרך להפיכתה לעיר נגישה, מחוברת ומתקדמת יותר. לדבריו, לצד הרחבת רשת הרכבות הקלות, נמשך פיתוח מערך האוטובוסים ויצירת רצף תנועה יעיל בין חלקי הבירה. ראש העיר הדגיש כי המטרה הברורה היא לאפשר לתושבי ירושלים ולבאים בשעריה לנוע ברחבי העיר במהירות, בנוחות ובבטחה, לצמצם את עומסי הפקקים ולשפר את איכות החיים, תוך המשך השקעה עקבית בתשתיות התחבורה ועיצוב מעמדה של ירושלים כעיר מובילה בתחום.

 

נתיב תחבורה ציבורית בכביש בגין בירושלים שנסלל סמוך לקיר סלע מעוגן עם נוף להרי ירושלים ברקע
נתיב תחבורה ציבורית בכביש בגין: הכביש הורחב לארבעה נתיבים בין מנהרות ליפתא להר חוצבים. צילום: מוריה

על פי נתוני תוכנית אב לתחבורה ירושלים ועיריית ירושלים, ציר בגין מהווה את עורק התחבורה המרכזי לחציית העיר מצפון לדרום, שבו עוברים מדי יום עשרות אלפי כלי רכב ונוסעים. הקמת נתיבי ההעדפה לאוטובוסים בציר זה נועדה ליצור רשת משלימה לקווי הרכבת הקלה הפעילים והעתידיים בבירה. המטרה האסטרטגית של סלילת נתיבי תחבורה ציבורית ייעודיים לצד שבילי אופניים עירוניים היא לתמרץ מעבר מהסתמכות על רכב פרטי לשימוש באמצעי הסעה המוניים, להפחית זמני שהייה בפקקים בכניסות הצפוניות והמערביות לירושלים, ולייצר חיבור ישיר ורציף בין רובעי תעסוקה גדולים דוגמת הר חוצבים וגבעת שאול לשאר חלקי המטרופולין.