חוזרים לרוץ! מרתון Winner ירושלים 2026 יוצא לדרך
עיריית ירושלים הודיעה כי מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ה-15 יתקיים כמתוכנן ביום שישי, ה-17 באפריל 2026. עם כ-40 אלף משתתפים צפויים, האירוע מסמן את החזרה לשגרה ולחוסן הלאומי בבירה. ראש העיר משה ליאון: "גאים להחזיר את הדופק לעיר".
לאחר שנדחה ממועדו המקורי בעקבות המצב הביטחוני והנחיות פיקוד העורף, מרתון Winner ירושלים חוזר ובגדול. האירוע, שנחשב לאחד המרתונים היפים והמאתגרים בעולם, צפוי לארח השנה עשרות אלפי רצים מהארץ ומהעולם שיחלפו על פני נופיה ההיסטוריים של העיר.
הזדמנות אחרונה להרשמה
ההרשמה למרתון תיסגר רשמית במוצאי השבת הקרובה (11.4). זוהי ההזדמנות האחרונה להבטיח את מקומכם באחד המקצים: מרתון מלא, חצי מרתון, 10 ק"מ, 5 ק"מ, מרוץ משפחות או מרוץ קהילות.
חלוקת ערכות וחוויית האקספו
כחלק מההיערכות של עיריית ירושלים, תתקיים חלוקת ערכות הרצים במתחם האקספו החגיגי בסינמה סיטי:
מתי: ימים שלישי עד חמישי (14-16 באפריל).
שעות: 15:00 בצהריים ועד 21:00 בערב.
מה במתחם: דוכני ציוד ספורט, פעילויות חווייתיות ואווירת מרוץ בינלאומית.
"ביטוי לרוח הישראלית"
ראש העיר, משה ליאון, הדגיש את חשיבות האירוע בעת הזו: "זהו רגע שמסמן חזרה לפעילות וחוסן לאומי. אנחנו גאים להוביל את אירוע הספורט הגדול הראשון מאז תחילת מבצע 'שאגת הארי'. הבטיחות עומדת בראש סדר העדיפויות, וכעת אנו שמחים לפתוח את שערי העיר לרצים מכל העולם".
גם במועצת ההימורים הטוטו-Winner, נותנת החסות הראשית, מברכים על קיום האירוע. מנכ"ל הטוטו, מאיר ברדוגו, ציין כי המרתון הוא סימן מובהק למדינה שחוזרת לשגרה ולחיי פנאי וספורט.