מאוחדת חנכה ניידת MRI נוספת בירושלים: זמני ההמתנה יתקצרו משמעותית

המהלך יכפיל את הקיבולת המקומית לכ-1,800 בדיקות בחודש, יקצר דרמטית את התורים וימנע הפניית מבוטחים לבתי חולים חיצוניים. הניידת, בשיתוף רשת אסותא, מהווה פתרון ביניים לקראת הקמת מרכז דימות ענק במגדלי מרום בכניסה לירושלים

חדשות ירושלים – מדור בריאות וטכנולוגיה

קופת חולים מאוחדת חנכה ניידת MRI נוספת בירושלים, במהלך שנועד לפתור את מצוקת זמני ההמתנה לבדיקות הדימות בבירה. הניידת, שהוצבה במתחם בית החולים משגב לדך מבית מאוחדת בעיר, תחל לקלוט מטופלים כבר ב-10 בספטמבר במסגרת הסכם שיתוף פעולה עם רשת אסותא. הפעלתה תכפיל הלכה למעשה את יכולת הביצוע של הקופה במחוז – מקיבולת של כ-900 בדיקות בחודש לכ-1,800 בדיקות. לקופת חולים מאוחדת במחוז ירושלים כ-600 אלף מבוטחים והיא הקופה הגדולה ביותר בירושלים והסביבה. בנוסף, מחוז ירושלים הוא המחוז הגדול ביותר בקופה ומהווה כ-40% מסך מבוטחיה בכל הארץ.

חניכת הניידת החדשה והצבתה בבית החולים משגב לדך מהווה בשורה אמיתית למבוטחי הקופה. מדובר במהלך שצפוי לשפר דרמטית את זמינות התורים, תחום שבו קופת חולים מאוחדת מובילה ברמה הארצית כבר עכשיו: על פי דוח רשמי של משרד הבריאות שפורסם ביולי האחרון, מאוחדת דורגה במקום הראשון בישראל עם זמני ההמתנה הקצרים ביותר לבדיקות MRI העומדים על ממוצע של 35.5 ימים בלבד מהפניית הרופא ועד לביצוע הבדיקה. כעת, עם כניסתה של הניידת החדשה לפעילות, זמני ההמתנה צפויים להתקצר עוד יותר ולהגיע לימים בודדים בלבד בהתאם לסוג הבדיקה, תוך ייעול השירות ושמירה על רצף טיפולי רפואי.

מדי שנה מנפיקה קופת חולים מאוחדת במחוז ירושלים כ-20 אלף הפניות לבדיקות MRI עבור מבוטחיה. עד כה, פעל במחוז מכשיר אחד בלבד בבית החולים משגב לדך, בעל יכולת ביצוע של כ-9,500 בדיקות בשנה. הפער אילץ את הקופה להפנות למעלה ממחצית מהמטופלים לבתי חולים שונים בירושלים ומחוצה לה. כעת תוכל קופת חולים מאוחדת להשאיר ולבצע את מרבית ההפניות בתוך מערך השירות הפנימי של הקופה.

הפעלת הניידת הנוכחית מהווה פתרון ביניים זמין ומיידי, כחלק ממהלך אסטרטגי רחב יותר. הנהלת מאוחדת במחוז ירושלים החליטה לאחרונה על הקמת מרכז דימות חדש ומתקדם במתחם "מגדלי מרום" בכניסה לירושלים, אשר יכלול מכוני MRI ו-CT, וצפוי להיפתח בעוד כשנתיים עד שלוש שנים. במקביל, בכדי להבטיח רצף שירות עצמאי גם בטווח הזמן הבינוני עד להשלמת הבינוי, רכשה הקופה ניידת MRI חדשה בבעלותה. ניידת זו צפויה להגיע לישראל בתחילת שנת 2027 ותופעל על ידי בית החולים משגב לדך עד לפתיחתו הרשמית של מרכז הדימות החדש.

הניידת, שהוצבה במתחם בית החולים משגב לדך מבית מאוחדת בעיר, תחל לקלוט מטופלים כבר ב-10 בספטמבר. צילום : יונתן ברקוביץ
הניידת, שהוצבה במתחם בית החולים משגב לדך מבית מאוחדת בעיר, תחל לקלוט מטופלים כבר ב-10 בספטמבר. צילום : יונתן ברקוביץ

עופר משולם, מנהל מחוז ירושלים במאוחדת, ציין: "מאוחדת, שהיא הקופה הגדולה במחוז ירושלים, מפתחת ופורסת את שירותיה בהלימה לצרכי לקוחותיה, תוך הקפדה על מובילות שירותית ורפואית. הוספת מכשיר MRI הינה חוליה נוספת בפיתוח השירותים הרפואיים שנועדה לסייע באבחון ובטיפול מהיר בקהילה, בשירות אישי וללא צורך בהתחייבות".

איציק ביטון, מנהל בית החולים משגב לדך מבית מאוחדת, מסר: "מאוחדת היא קופת החולים היחידה בירושלים שלה בית חולים מתקדם ומודרני, המאפשר לנו לתת שירות איכותי, מהיר וזמין בתוך הקהילה. דו"ח משרד הבריאות מראה שלקוחות מאוחדת ממתינים פחות לבדיקות MRI כמו גם לניתוחים וטיפולים נוספים במשגב לדך. עם הפעלת הניידת החדשה, ההמתנה לבדיקת MRI תקוצר לימים בודדים, וזאת כחלק מאסטרטגיית השירות שלנו עבור לקוחות מאוחדת".

תמונת המצב הלאומית בזמני ההמתנה ל-MRI

על פי נתוני דו"ח משרד הבריאות (שפורסם ביולי 2026): הדו"ח המקיף של משרד הבריאות, אשר בחן לראשונה בצורה אחידה את זמני ההמתנה לבדיקות MRI אמבולטוריות ברחבי הארץ, חשף פערים משמעותיים בין קופות החולים. על פי ממצאי הדו"ח, זמן ההמתנה הממוצע הארצי מהפניית הרופא ועד לביצוע הבדיקה עמד על כ-55.1 ימים. בהשוואה בין הקופות, קופת חולים מאוחדת הציגה את זמן ההמתנה הממוצע הקצר ביותר שעמד על 35.5 ימים, לעומת 46.4 ימים בקופת חולים לאומית, 50.6 ימים בקופת חולים מכבי, ו-63.7 ימים בקופת חולים כללית. עוד עולה מנתוני משרד הבריאות כי בישראל בוצעו בשנה החולפת מעל 570 אלף בדיקות MRI, כאשר מחוז ירושלים מתאפיין בשיעור גבוה במיוחד של הפניות, עובדה שהגבירה את העומס על המכונים הקיימים והמחישה את הצורך בהרחבת זמינות המכשירים בקהילה.

 

השאר תגובה